Koninklijke lof voor Peter Leijtens, Theo Spiekermann en Sjaak van de Ven voor grote inzet badminton Waalwijk

De gedecoreerden Theo Spiekermann, Sjaak van de Ven en Peter Leijtens (vlnr)
Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen

WAALWIJK – Burgemeester Kleijngeld heeft vrijdagmiddag drie Koninklijke onderscheidingen uitgedeeld aan Peter Leijtens uit Kaatsheuvel, Theo Spiekermann en Sjaak van de Ven uit Waalwijk. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en danken de koninklijke onderscheiding aan hun grote verdiensten voor het badminton in Waalwijk.

Gedecoreerden

P.J.H. (Peter) Leijtens, geboren op 24 mei 1952 (68 jaar) in Waalwijk.
De heer Leijtens was van 1980 tot 2020 bestuurslid en voorzitter van de technische commissie van badmintonvereniging BC High Speed in Waalwijk. In 1984 was hij medeoprichter van de Stichting Ondersteuning Binnensport Waalwijk (SOBW), waar hij later secretaris werd. In SOBW waren vier sportclubs vertegenwoordigd, waaronder BC High Speed. De stichting had een gezamenlijk ledenaantal van meer dan 450 leden. In 2001 was Leijtens medeoprichter van Stichting De Tax Waalwijk, waar hij tot 2010 ook optrad als bestuurslid en secretaris.. Van 1995 tot 2020 was Leijtens medeorganisator van de Waalwijkse Badmintonkampioenschappen. Dit deed hij in samenwerking met vertegenwoordigers van drie andere badmintonverenigingen binnen de gemeente Waalwijk.

T.F. (Theo) Spiekermann, geboren op 26 augustus 1954 (66 jaar) in Utrecht.
De heer Spiekermann was van 1995 tot 2020 voorzitter van badmintonvereniging BC High Speed in Waalwijk. In diezelfde jaren was hij bestuurslid en medeorganisator van de Waalwijkse Badmintonkampioenschappen. Dit deed hij in samenwerking met vertegenwoordigers van drie andere badmintonverenigingen binnen de gemeente Waalwijk. Tijdens zijn voorzitterschap bij BC High Speed heeft Spiekermann Fifty Fit opgericht, een badmintongroep voor senioren. Van 2017 tot 2020 overzag hij als voorzitter van BC High Speed de integratie met een BC FST, een andere badmintonvereniging in Waalwijk.

J.W. (Sjaak) van de Ven, geboren op 28 februari 1947 (74 jaar) in Waalwijk.
De heer Van de Ven was van 1972 tot 2020 penningmeester van badmintonvereniging BC High Speed in Waalwijk. Van 2000 tot 2020 was hij bestuurslid en barvrijwilliger van de Stichting Ondersteuning Binnensport Waalwijk (SOBW). In SOBW waren vier sportclubs vertegenwoordigd, waaronder BC High Speed. De stichting had een gezamenlijk ledenaantal van meer dan 450 leden. Tussen 2001 en 2010 was Van de Ven bestuurslid van Stichting De Tax. In stichting De Tax waren vijf sportclubs vertegenwoordigd, waaronder BC High Speed. De stichting had een gezamenlijk ledenaantal van meer dan 600 leden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden