De 80 van de Langstraat afgelast

Foto: waalwijk.nieuws.nl

Stichting De 80 van de Langstraat heeft tot hun grote teleurstelling moeten besluiten om De 80 van de Langstraat, de mooiste en gezelligste wandeltocht van Brabant, de Mini 80 en de Midi 80 ook in 2021 af te gelasten. De coronapandemie duurt voort en de opkomende varianten in combinatie met het vaccinatiebeleid geven nog te veel onzekerheid om de veiligheid van alle betrokkenen te kunnen garanderen.

Gezien de omvang van het mooie evenement dat duizenden belangstellenden trekt en de lange voorbereidingstijd voor de organisatie en betrokken partijen, ziet de organisatie het als hun plicht en noodzaak om iedereen hierover tijdig te informeren. Stichting De 80 van de Langstraat neemt die verantwoordelijkheid en hoopt op ieders begrip. “De kans is groot dat in september de vaccinatiegraad nog niet voldoende is om de 1,5meter regel te versoepelen”, legt voorzitter Tijs van Beurden uit. “Als er al evenementen georganiseerd mogen worden, zullen deze afgebakend en gereguleerd moeten plaatsvinden. Dat maakt de organisatie van ons evenement met een grote toestroom uit de gehele regio onhaalbaar. De veiligheid en gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers heeft de hoogste prioriteit.”

Samen De 80

Het is de tweede maal dat het bestuur van Stichting De 80 van de Langstraat de moeilijke beslissing heeft moeten nemen om de 40e jubileumeditie af te gelasten. “Het is een grote domper. We keken er met z’n allen zo enorm naar uit”, zegt Van Beurden. “Als bestuur, maar ook de vrijwilligers en de lopers hadden gehoopt op een extra feestelijke jubileumeditie in 2021.”

Het bestuur blijft ondanks deze tegenslag positief. Het gevoel en vuur van De 80 is nog lang niet uitgedoofd, getuige de vele warme reactie na de afgelasting in 2020. “Dat houden we vast. De 80 van de Langstraat is van oudsher een feest voor iedereen; voor alle wandelaars, het publiek langs de route en in het centrum van Waalwijk, de vrijwilligers, de sponsoren en ondernemers. Zonder jullie is er geen feest, zonder jullie is er geen 80 van de Langstraat.”

Al ingeschreven?

Stichting De 80 van de Langstraat komt alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven tegemoet in de kosten van de inschrijfgelden Na de afgelasting in 2020 heeft een groot deel van de deelnemers ervoor gekozen om de inschrijving kosteloos door te schuiven naar 2021. Ook ditmaal wordt de deelnemers hen deze mogelijkheid aangereikt. Daarnaast biedt de stichting een restitutie of een donatie van het inschrijfgeld aan ons goede doel Villa Pardoes als tegemoetkoming aan. Alle deelnemers worden hierover op korte termijn persoonlijk geïnformeerd.

Tot slot

Al is de teleurstelling groot, stilstaan is geen optie. Aangemoedigd en geïnspireerd door de vele warme reacties die binnen blijven stromen maakt de stichting zich op voor het jaar 2022. Met volle moed en met veel enthousiasme blijft het bestuur vooruitkijken. “We gaan voor een spetterende 40e jubileumeditie op 10 en 11 september 2022. Mét en voor jullie, want alleen samen zijn wij De 80! Zorg goed voor elkaar en blijf gezond.”

Sportieve groet,
Bestuur Stichting De 80 van de Langstraat

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen