Impact maken we samen in de Langstraat

Foto: Rabobank De Langstraat

WAALWIJK – Ondanks een bewogen jaar heeft Rabobank De Langstraat ook in 2020 haar maatschappelijke rol weten te pakken. Middels onder andere de campagne RaboClubsupport, het Stimuleringsfonds en het Rabobank Coöperatief Fonds kregen waardevolle initiatieven ondersteuning. Zo ontving het Voedselbos een mooie bijdrage van het Stimuleringsfonds om fruitbomen en fruitstruiken te planten. Inwoners uit de Langstraat kunnen zelf hun fruit en kruiden plukken. Het voedselbos zorgt voor een evenwichting ecosysteem, maar ook voor een nieuwe ontmoetingsplek voor jong en oud.

2020 was een bewogen jaar. Covid-19 domineerde de samenleving, onze klanten en de bank. De coronacrisis zorgde voor een extra behoefte aan steun voor ondernemers, verenigingen en stichtingen, maar ook voor gezinnen en kwetsbare doelgroepen. Rabobank heeft deze ondersteuning geboden en liet dit zien door het hele land. Zo steunde Rabobank De Langstraat de actie Support Your Locals. In samenwerking met het Ware Ambacht ontwikkelde we een LangstraatBox met lokale producten van ondernemers uit de Langstraat.
Lees meer over maatschappelijke initiatieven in de Langstraat.

Een club is meer dan een club

Maar er was meer in 2020: met Rabo ClubSupport ondersteunden we ook het afgelopen jaar het Nederlandse verenigingsleven. Er werd voor bijna €15 miljoen geïnvesteerd in clubs en verenigingen om ze sterker en toekomstbestendiger te maken. Juist ook in deze tijd is deze impuls gewenst. In de Langstraat werd er € 200.000,- geïnvesteerd waarbij Hospice Francinus de Wind de winnaar was van de campagne. Op originele wijze en volledig coronaproof werd de cheque van Rabo ClubSupport per drone bij ze bezorgd.

Duurzaam ondernemen

Ondanks dat ondernemers voor enorme uitdagingen kwamen te staan hebben er ook mooie ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van duurzaam ondernemen. Dankzij de duurzame innovatie scan van Rabobank kan Podotherapie van der Kaa haar zooltjes circulair ontwikkelen. Bekijk hieronder de video

Coöperatief Convenant voor Nederland

En dan nu een korte blik vooruit. Dit jaar slaat Rabobank de handen ineen met haar leden, klanten, medewerkers en verschillende stakeholders voor een duurzamer Nederland. Dit doet de bank met het Coöperatief Convenant voor Nederland. Met dit convenant werkt de bank aan een toekomstplan voor het land en het versterken van de verschillende regio’s, zeker in en na de tijd van de coronacrisis. Het Coöperatief Convenant voor Nederland is een programma van de lokale banken van Rabobank. De bank presenteert het convenant in de lente van dit jaar aan het nieuwe kabinet.

Lees meer over de jaarcijfers, resultaten en verslagen van Rabobank.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden