GO Play Sport na School gaat buiten verder

Foto: GO Waalwijk

WAALWIJK – Het naschoolse programma GO Play Sport na School is aangepast nu binnensportlocaties gesloten zijn. De komende weken gaat het geplande programma gewoon door, in de buitenlucht. Aanstaande woensdagmiddag 13 januari trappen de buurtsportcoaches af bij Villa Vlinderhof in Waalwijk.

GO Play Sport na School is bedoeld voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 van alle basisscholen in gemeente Waalwijk. Het roulerende woensdagprogramma vindt normaal gesproken plaats in de wijken en bij sportverenigingen. Nu gymzalen en sporthallen dicht zijn, verplaatsen de activiteiten zich voorlopig naar buiten. Coördinator en buurtsportcoach Aldert Jan: “Het is hartstikke belangrijk dat kinderen blijven bewegen. Ze volgen thuis online lessen, zitten veel meer stil en missen voorlopig de gymlessen en het dagelijkse buitenspelen op school. Veel kinderen sporten bovendien veel minder of zelfs niet meer. Daarom nodigen we ze uit om mee te doen met GO Play Sport na School! Op de woensdagen 13, 20 en 27 januari stond Villa Vlinderhof op de planning. Dit blijft zo, alleen organiseren we nu leuke sport- en spelactiviteiten op het speelveld naast de school.” Op de woensdagen 27 januari, 3 en 10 februari is GO Play Sport na School gepland in de gymzaal van de Pater van der Geldschool. Hoogstwaarschijnlijk verplaatsen deze middagen zich ook naar buiten. Houd de Facebook- en Instagrampagina’s van GO Waalwijk in de gaten voor updates!

GO Crazy Challenge

GO Play Sport na School heeft naast het roulerende programma ook een vaste agenda: elke woensdag zijn buurtsportwerkers Elke Forkink en Michelle Wandel in Waspik, op vrijdagmiddagen zijn ze samen met de Tavenu bij BaLaDe in Waalwijk. Zolang er geen binnenactiviteiten mogelijk zijn, kun je Elke en Michelle en ook andere buurtsportcoaches tegenkomen in de wijk, waar ze leuke sport- en spelactiviteiten organiseren. Aldert Jan: “Deelname aan alle activiteiten is gratis; vooraf aanmelden is niet nodig. Ik heb nog een leuke tip: op gowaalwijk.nl/gourban staat de GO Crazy Challenge met 30 leuke opdrachten. Wij dagen alle kinderen uit om mee te doen aan deze challenge. Zo blijf je ook in deze tijd elke dag lekker in beweging!”

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden