GO Fit TV-docent biedt proeflessen aan

Beweegdocent Jerry Penso van GO Fit TV nodigt iedereen uit voor deelname aan Zoom-lessen.
Foto: Go Waalwijk

De afgelopen twee maanden zond Langstraat TV elke werkdag om 10.00 uur GO Fit TV uit. Aan die uitzendingen komt eind december een einde. Wie het dagelijkse beweegmoment niet wil missen, is welkom om online mee te blijven doen met de lessen van beweegdocent Jerry Penso.

Met het programma GO Fit doet GO Waalwijk er alles aan om senioren in gemeente Waalwijk (meer) te laten bewegen. Er is een beweeggids uitgegeven die al het sport- en beweegaanbod voor 50-plussers in kaart brengt. De deelname aan georganiseerde sport- en beweeglessen is door corona echter minimaal. Ook in de perioden dat er wel in groepsverband en binnen mocht worden gesport, besloten vooral veel ouderen om het zekere voor het onzekere te nemen en thuis te blijven. Daarom organiseerde GO Waalwijk van eind maart tot en met eind augustus het programma ‘GO Fit bewegen op het balkon’ en werd in november en december dagelijks ‘GO Fit TV’ uitgezonden op Langstraat TV. De dagelijkse tv-uitzendingen stoppen eind december. Jerry Penso, één van de drie beweegdocenten van GO Fit TV, biedt iedereen die wil aan om mee te doen met zijn online lessen via Zoom. Tussen maandag 4 en vrijdag 15 januari is het mogelijk om een gratis proefles te volgen. Wie besluit om vaker mee te doen, betaalt € 2,50 per Zoom-les.

Werken aan fitheid

Beweegdocent Jerry biedt wekelijks vijf lessen met drie verschillende lesvormen aan. Hij licht toe: “De Kwiek-les lijkt het meeste op de lessen van GO Fit TV en is specifiek op senioren gericht. We werken aan fitheid, coördinatie en balans en doen oefeningen om spieren en gewrichten soepel te houden. Deze les is eventueel op een stoel te volgen. Tijdens de Dynamiek-les staan cardio, souplesse en plezier voorop. Het is een leuke gecombineerde en energieke les voor wie op verschillende vlakken wil trainen, maar geen keiharde intervaltraining wil doen. Fanatiek is een HIT (high intensity training)-les voor een gezond en sterk lichaam, met opzwepende muziek. We werken 45 minuten hard, soms met gewichtjes en sluiten af met 15 minuten buikspiertraining of een challenge.

Het Zoom-lesprogramma is als volgt:

  • Maandag 19.15 tot 20.15 uur – Dynamiek
  • Woensdag 09.00 tot 10.00 uur – Dynamiek
  • Woensdag 10.00 tot 11.00 uur – Kwiek
  • Donderdag 19.15 tot 20.15 uur – Fanatiek
  • Vrijdag 09.00 tot 10.00 uur – Dynamiek

Wie een gratis proefles kan volgen, kan een mail sturen aan beweegcoach Annika Jabroer: [email protected]. Geef daarbij aan welke les u wilt volgen en op welke datum. U ontvangt vervolgens een mail met uitleg en een link om deel te nemen aan de online proefles. Heeft u daar hulp bij nodig, dan kunt u Annika ook bellen (vanaf 4 januari): 06 – 22 75 03 74.

Beweegnorm: minstens 2,5 uur per week

Beweegcoach Annika Jabroer: “Ik hoop dat senioren de stap naar online beweeglessen willen nemen. De afgelopen maanden zijn veel mensen vertrouwder geraakt met digitale hulpmiddelen, maar we helpen graag als er vragen zijn. Blijven bewegen is erg belangrijk voor wie een dagje ouder wordt, zeker in deze tijd. Volgens de landelijke beweegnorm moet iedereen minstens 2,5 uur per week matig intensief bewegen, verspreid over meerdere dagen. Het spreekt voor zich dat vaker of langer bewegen extra gezondheidsvoordeel oplevert. Daarnaast is het belangrijk om minimaal twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen, gecombineerd met balansoefeningen. Door mee te doen met de lessen van Jerry bent u al flink op weg.”

WaalwijksOmmetje: op afstand samen wandelen

Annika heeft nog een tip: “Doe ook mee met het WaalwijksOmmetje. Download de gratis Ommetje-app en sluit ook aan bij team GO Waalwijk (met code HMPCH). De app stimuleert het om elke dag te wandelen. Het leuke is dat je alleen of met 2’en wandelt maar deel uitmaakt van een grote groep. Zo wandel je dus toch een beetje samen!” Alle informatie over het WaalwijksOmmetje en ook de gratis downloadlink is te vinden op www.gowaalwijk.nl/waalwijksommetje.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden