Mevrouw van Wel (92): ‘Het is fijn dat we nu thuis in beweging kunnen blijven’

Mevrouw van Wel
Foto: GO Waalwijk

Om inwoners zoveel mogelijk in beweging te krijgen en te houden, brengt GO Waalwijk GO Fit TV in de huiskamers via Langstraat TV. Nog tot en met vrijdag 13 november kunnen kijkers elke ochtend een kwartiertje bewegen. De reacties zijn erg positief. Mevrouw van Wel (92) uit Waalwijk is één van de enthousiaste deelnemers. Beweegcoach Annika Jabroer deed een ochtend met haar mee.

Mevrouw van Wel-Pijnenburg (92) woont zelfstandig en was tot begin dit jaar actief als vrijwilligster bij Antoniushof. “Ik schonk er koffie en begeleidde ook de gym. Zo bleef ik zelf ook in beweging. Ik heb ook tot op hoge leeftijd gefietst”, vertelt ze. Corona maakte abrupt een einde aan haar vrijwilligerswerk en inmiddels laat de fysieke gezondheid van mevrouw Van Wel helaas te wensen over. Ze revalideerde de afgelopen maanden, na ernstige rugklachten. Omwille van voorzichtigheid rond het virus komt ze niet vaak buiten en krijgt ze weinig bezoek. “Ik wil graag wandelen, maar kan niet ver lopen. Thuis komen de muren soms op me af. GO Fit TV is in alle opzichten een welkome afleiding.”

Annika Jabroer, beweegcoach senioren en werkzaam bij ContourdeTwern zocht mevrouw Van Wel afgelopen week thuis op. Op gepaste afstand van elkaar deden ze samen mee aan het kwartiertje bewegen met GO Fit TV. “Een hartstikke goed initiatief!”, vindt mevrouw Van Wel. “Vooral omdat het zo goed is afgestemd op ouderen die niet meer zo goed kunnen bewegen. Sommige oefeningen gaan snel of zijn moeilijk voor me, maar je kunt ook prima zittend meedoen. Dat Annika met me meedeed, was natuurlijk extra gezellig.”

Beweegoefeningen thuis

Annika Jabroer: “Je merkt dat mevrouw Van Wel minder beweging krijgt dan voorheen. ‘Rust roest’ zegt men en dat is echt zo. Door thuis elke dag oefeningen te doen kun je daar verandering in brengen. Met GO Fit proberen we zoveel mogelijk ouderen in beweging te krijgen en te houden. We brachten onlangs een speciale beweeggids uit, maar op dit moment liggen alle georganiseerde sport- en beweegactiviteiten stil. Met GO Fit TV en de folder met beweegoefeningen voor thuis willen we mensen stimuleren om elke dag te blijven bewegen.”

Mevrouw Van Wel neemt zich in ieder geval voor om elke dag oefeningen te doen. Leuk detail: ze attendeerde haar zussen op GO Fit TV. Ze vertelt trots: “Mijn zusje van 80 uit Kaatsheuvel gymt normaal gesproken samen met een groep van zo’n twintig mensen. Zij doen nu bijna allemaal mee met GO Fit TV en vinden het erg leuk. Zo kunnen ze toch in beweging blijven. Zelfs mijn zusje van 79 uit Berkel-Enschot gymt elke ochtend mee. Leuk toch?”

Langstraat TV

GO Fit TV is nog tot en met vrijdag 13 november om 10.00 uur te zien bij Langstraat TV, via KPN-kanaal 1342, Ziggo 42 en Telfort 2065 of via de website www.langstraatmedia.nl. De uitzendingen zijn terug te kijken via de GO-website: www.gowaalwijk.nl/gofit. Hier is ook de folder te vinden met beweegoefeningen voor thuis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden