Drie vliegen in één klap

Vijf jaar geleden vormden vrienden en familie een mountainbike team rondom de Waalwijkse Finn de Jong. Om iets te kunnen doen! Finn heeft namelijk de progressieve spierziekte Duchenne en er is nog geen medicijn. Doordat Finn een eiwit mist, breken zijn spieren in een versneld tempo af. Veel onderzoek is nodig om Duchenne patiënten een betere toekomst te geven.

Het mountainbike team “Team Finnspiration” doet jaarlijks mee aan de sponsor fietstocht “Duchenne Heroes” om geld op te halen voor onderzoek. In deze off-road fietstocht fietst het team in 7 dagen vanuit de Vogezen, door Luxemburg en de Ardennen, terug naar het 3-landen-punt in Vaals. Dit doen ze met andere teams die ook voor een Duchenne patiënt fietsen.

Om geld op te halen organiseert het team verschillende acties. Eén van de doorlopende acties is het verkopen van bier en wijn via Drankenhuys Bergmans in Waalwijk. In de winkel staat sinds een paar jaar een prachtige stellage met daarop onze speciaal biertjes en heerlijke wijnen. Vijf jaar geleden opgestart door vorige eigenaar Jurgen, maar Bas en Juliëtte hebben deze actie vol enthousiasme doorgezet. Drankenhuys Bergmans schenkt €0,50 per flesje bier en €2,00 per fles wijn aan dit goede doel.

In deze bijzondere tijd hebben niet alleen de ondernemers het lastig, maar ook goede doelen. In 2020 is de sponsorfietstocht helaas niet doorgegaan, waardoor er ongeveer €1.000.000 aan onderzoeksgeld gemist wordt. In 2021 gaat de fietstocht (al dan niet in aangepaste vorm) zeker door en daarom is Team Finnspiration blij dat ook Drankenhuys Bergmans zijn steentje blijft bijdragen. Door een biertje of wijntje te kopen, vangt u eigenlijk 3 vliegen in 1 klap: U steunt een lokale ondernemer, u steunt een goed doel én u verwent uzelf.

Ga daarom snel naar de winkel, zoek iets lekkers uit en ga er in deze donkere dagen lekker van genieten. Onze speciaal bieren en wijnen zijn ook super geschikt om cadeau te doen met Sinterklaas of Kerst. Ons assortiment speciaal bieren bestaat uit Awesome Blond, Awesome Dubbel, Awesome Tripel, Awesome Quadruppel. Verder staan de wijnen Finnspiration Wit (droog) en Finnspiration Rood in ons schap.

Wilt u meer informatie over de bieren en wijnen, neem dan de flyer mee in de winkel of vraag het aan Bas, Juliëtte of Charles. Wilt u meer informatie over Finn en zijn mountainbike team, kijk dan eens op www.finnspiration.nl of volg hun avonturen via Facebook of Instagram. Alvast bedankt namens Finn!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden