Eetcafé Ton-Ton aan de Grotestraat breidt uit en bezorgt nu ook lunches

Foto:

Ton-Ton uit Waalwijk speelt tijdens deze coronaperiode in op de vraag naar lunches die aan de deur worden bezorgd. Vanaf donderdag kunnen bedrijven, thuiswerkers en alle andere geïnteresseerden een lunchgerecht naar keuze bestellen bij het eetcafé. Zodra de overheidsmaatregelen het weer toestaan, heeft de zaak nog een andere verrassing voor inwoners van Waalwijk en omstreken.

De keuze in lunchgerechten is divers en varieert van acht verschillende broodjes tot tosti’s en maaltijdsalades. Een broodje met avocado bijvoorbeeld, of carpaccio, geitenkaas en zalm. Voor de echt grote trek kan altijd worden bijbesteld. Eigenaar Sungur Eyupoglu: “Dat gebeurt hier regelmatig.”

Op elk gewenst moment bestellen

Mensen die bij bedrijven in de regio in shifts werken en ’s avonds laat nog aan het werk zijn, bestellen regelmatig eten bij Ton-Ton. Voortaan kunnen ook hun collega’s rond het middaguur een bestelling doen, maar dan voor de lunch. De eigenaar van het eetcafé hoorde om zich heen dat ook bij thuiswerkers behoefte bestond aan het ophalen of laten bezorgen van een maaltijd rond het middaguur. “Daar spelen we nu ook op in.”

Barbecue

Eyupoglu beschikt over heel wat jaren ervaring in de horeca en startte Ton-Ton een kleine vijf jaar geleden samen met zijn broer. Inmiddels zijn een vriend en Freddy Leendertz aangehaakt. De laatste werkt sinds kort als assistent manager. Het team bestaat uit zo’n vijftien mensen. De menukaart is uitgebreid en vooral de gerechten bereid op de houtskoolgrill scoren hoge ogen bij de gasten. Leendertz: “Alle vleesgerechten gaan op deze houtskoolgrill, dat waarderen de gasten heel erg. Ik begrijp dat wel, want wie houdt er niet van barbecue?”, zegt hij lachend.

Ook al mag het eetcafé vanwege de coronamaatregelen nu geen gasten ontvangen, de eigenaren blijven plannen maken voor de toekomst. Eyupoglu: “We groeien elk jaar en willen ook blijven vernieuwen. Begin dit jaar wilden we met de borrelmogelijkheid op vrijdag en zaterdag starten, maar corona zette die plannen in de ijskast.”

Borrelgelegenheid

Zodra de maatregelen het toestaan, is Ton-Ton ook dé plek voor mensen uit Waalwijk en omstreken om een borrel te komen drinken, op vrijdag en zaterdag vanaf 16.00 uur. De zaak beschikt over een flinke ruimte, waar volop gelegenheid is tot borrelen uit het werk op vrijdag of na het sporten op de zaterdagmiddag. De grote, gezellige bar springt meteen in het oog. Op dit moment geven de eigenaren invulling aan hun plannen en ze weten al precies waar de nieuwe statafels in de zaak worden neergezet en waar een wandschildering komt. Leendertz: “Mensen kunnen hier gezellig samenkomen en bijvoorbeeld een wijntje of een speciaal biertje komen drinken. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid tot het bestellen van barfood.”

Over eten gesproken, de gasten van Ton-Ton die voor een borrel zijn neergestreken, kunnen natuurlijk net als altijd tot in de late uurtjes blijven. En naarmate de tijd verstrijkt, begint vaak de lekkere trek. Daar spelen de koks van Ton-Ton direct op in. Een kippenvleugeltjes schotel en ook een entrecote of een tournedos worden nog tot laat in de avond met evenveel plezier als in de middag op de houtskoolgrill gelegd.

De keuken van Ton-Ton is iedere maandag tot en met vrijdag geopend van 12.00 tot 1.00 uur. Op zaterdag en zondag is dat van 16.00 tot 1.00 uur. Bestellingen worden doordeweeks vanaf 10.30 uur aangenomen. Op de website van Ton-Ton kun je onder het tabblad ‘Menukaart’ een keuze maken uit je favoriete gerechten.

Tekst: Carline Klijn – van Best Clien Communicatie

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden