Bistro JAN in Waalwijk opent boerderijwinkel

Foto: Bistro Jan

WAALWIJK – In aanloop naar december – dé maand van cadeaus en culinair genieten – opent Bistro JAN in Waalwijk Boerderijwinkel JAN. Eigenaren Manon Sluyter en Maurice van Neijenhof bieden er huisgemaakte soepen en sauzen en de mooiste producten van haar vaste leveranciers, veelal afkomstig uit de regio. ‘Zo geven we elkaar een steuntje in de rug’. De Boerderijwinkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag en op afspraak.

Sinds het restaurant Bistro JAN de deuren noodgedwongen gesloten moet houden, wenden Manon Sluyter en haar partner, chef-kok Maurice van Neijenhof hun creativiteit aan om het beste te maken van de ingewikkelde situatie. Al sinds het voorjaar bieden ze een afwisselende takeaway-menukaart aan. Nu december in aantocht is, besloten Manon en Maurice om het sfeervolle restaurant deels om te toveren tot winkel. “Dit pand is een voormalige kloosterboerderij uit 1471. In de deel – waar nu onze bar is – stonden vroeger de koeien, boven was de hooizolder. Veel oude elementen zijn gelukkig bewaard gebleven en dat zorgt in combinatie met de eigentijdse bar voor een bijzondere sfeer. De perfecte ambiance voor een boerderijwinkel!”

Brood, gesigneerd bakboek en kerstkaarten uit Waalwijk en omgeving

Met Boerderijwinkel JAN wil Manon niet alleen wat meer leven in de brouwerij – ‘het is hier maar stilletjes’ – maar ook haar leveranciers een steuntje in de rug geven. In het assortiment zijn veel producten van bedrijven uit de regio te vinden. Zo is er desembrood van Desemenzo uit Waalwijk, heerlijke rosé van drankenhandel Harry de Louw uit Waalwijk en koffie van Van Belkom uit Loon op Zand (alsook een mooi koffiezetapparaat). Ook zijn er de bijzondere kaarten van Odd & Seen uit Sprang-Capelle voor een kerstgroet of een andere gelegenheid en het gloednieuwe bakboek van Anouk, winnares van Heel Holland Bakt, gesigneerd en wel. Plus huisgemaakte soepen en sauzen, focaccia, mangochello, scroppino, JANBier, wijnen voor een feestelijk moment of een gezellige avond, olie, aceto balsamico, truffeltapenade, mosterd, worsten, koffie: iedereen die van lekker eten en drinken en mooie producten houdt, kan zijn hart ophalen in Boerderijwinkel JAN.

Manon: “We breiden nog uit met meer geweldige producten. Ook bieden we de JANkratjes aan: een hip bewaarkrat dat naar eigen wens kan worden gevuld met allerlei lekkers. Superleuk om cadeau te geven, ook voor bedrijven.” Boerderijwinkel JAN is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 11.30 tot 17.00 uur; buiten deze tijden op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.janwaalwijk.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden