Onderzoek naar nieuwe functie voor winkelcentrum De Els

Foto: Tarra architectuur en stedenbouw

Het bestuur van de Vereniging Onderhoud (VO) Winkelcentrum De Els is al geruime tijd bezig met de positionering van het winkelcentrum. De behoefte van de eigenaren, winkeliers en de gemeente zijn in deze positionering meegenomen.

In werksessies met een onafhankelijk architectenbureau is een denkrichting bepaald. De gemeente heeft alle betrokkenen van analyses en informatie rondom de ontwikkeling van de Waalwijkse binnenstad voorzien. Twee partijen hebben op basis van deze denkrichting een visie bepaald en deze aan de leden van de VO De Els gepresenteerd. Het samenwerkingsverband BanBouw uit Nuenen, Rezidenz Development uit Eindhoven en Tarra architectuur en stedenbouw uit Den Bosch presenteerde de meest aansprekende visie.

BanBouw, Rezidenz en Tarra zien voor het centrum van Waalwijk een uitgelezen mogelijkheid om van een monofunctioneel winkelgebied over te gaan naar een multifunctioneel woon-, werk- en winkelgebied. Ontmoeting en levendigheid staan in hun visie centraal. In nauwe samenwerking met alle betrokken partijen willen ze het winkelhart beter verbinden met het centrum. Daarnaast moeten de openbare ruimtes worden versterkt en moet er meer afwisseling komen in het programma. De visie richt zich niet alleen op een kwaliteitsimpuls voor De Els, maar ook op de verbinding met de rest van het centrum. De toevoeging van woningen is een nadrukkelijke wens om de levendigheid te vergroten. De komende maanden gaan de partijen verder met het onderzoeken en verder uitwerken van de plannen.

Impressie Tarra architectuur en stedenbouw
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden