Dromen worden werkelijkheid in het Roze kasteel in voormalig Land van Ooit

Foto: Camelot Europe

Camelot verzorgt het leegstandsbeheer van het Roze Kasteel in het voormalige Land van Ooit. Een groep creatieve young professionals krijgt de unieke kans om hier zowel te wonen als te werken. Wat een droom!

Terugtrekken op een inspirerende plek

Wie fantaseert er niet over: je terugtrekken op een afgelegen, inspirerende locatie om aan passieprojecten te werken. Voor een aantal jongen mensen wordt deze fantasie werkelijkheid. In samenwerking met de gemeente Heusden en Je m’appelle Company – een netwerk van young professionals die op bijzondere wijze samen wonen en werken – stelt Camelot Kasteel d’Oultremont beschikbaar als woon- en werkruimte. Een inspirerende omgeving is het zeker. Het roze gebouw staat middenin een natuurgebied waar hier en daar nog sporen van het voormalig Land van Ooit te vinden zijn.

Meerwaarde voor omgeving

Gemeente Heusden zocht voor het kasteel een nieuwe, tijdelijke bestemming. Voorwaarde was dat het beheer van Kasteel d’Oultremont meerwaarde biedt aan de omgeving. Door het plaatsen van een groep gedreven jonge mensen tilt Camelot het leegstandsbeheer naar een hoger niveau. Je m’appelle Company is namelijk zeer betrokken bij de gemeente en de locatie. Zo houdt initiatiefnemer Tijn Hoyn zich al bezig met het herstel van de iconische leeuwenkoppen op de geven door middel van een 3D-print.

Op dit moment kijken Je m’appelle Company en gemeente Heusen naar mogelijkheden om in het omliggende park een experience te organiseren met gemaakte kunst- en event installaties van de bewoners. Deze zijn op dit moment opgeslagen wegens de annulering van exposities en festivals door de coronamaatregelen.

Toekomstige plannen

Het kasteel in Noord-Brabant heeft een lange tijd leeggestaan. Onlangs is het volledig gerestaureerd, nu is er een bestemmingswijziging in de maak om het kasteel uiteindelijk te verkopen.

In het omringende (bos)gebied worden een woonwijk en een medisch centrum ontwikkeld. Camelot en Je m’appelle Company stellen een deel van het kasteel beschikbaar als informatiecentrum voor toekomstige kopers van de te ontwikkelen woningen.


Te koop in De LangstraatShop

Set van zes kop en schotels van hotelporselein welke zijn bedrukt met kleurrijke afbeeldingen van de Waalwijkse kunstenares Josien Broeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen