Kees Theuns (70) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

WAALWIJK – Burgemeester Kleijngeld reikte zondagmiddag 27 september een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer (Kees) Theuns (70 jaar). De heer Theuns woont in Breda en is 35 jaar actief lid van Duikteam Waalwijk. Sinds 1996 is hij voorzitter van de vereniging. Kees Theuns is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Nol Kleijngeld overhandigde de Koninklijke onderscheiding in het Parkpaviljoen in Waalwijk.

Bijzonderheden

  • 1963 medeoprichter van carnavalsvereniging “de Verkes” in Breda. Tien jaar later werd de vereniging met muzikanten uitgebreid. Na twintig jaar deelgenomen te hebben aan de Bredase carnavalsoptochten was het tijd voor verandering.
  • In 1983 werd het muziekgenre veranderd en onder leiding van de heer Theuns is de band, onder de naam “The All Time Music Band” opgericht en tot op de dag van vandaag enorm populair.
  • In 1984 is de vereniging Duikteam Waalwijk opgericht. De heer Theuns kwam -via een vriend/ kennis- in contact met deze vereniging en is er nooit meer weggegaan. Binnen twee jaar werd hij bestuurslid en na verschillende functies te hebben bekleed was hij van 1996 tot 2019 (23 jr.) voorzitter van de vereniging. Naast het voorzitterschap gaf hij ook leiding aan het opleidingsteam. Hij was en is nog steeds voor de leden een stimulator en motivator om zich verder te bekwamen in de duiksport. Na 23 jaar heeft hij ook de functie van hoofd opleidingen overgedragen aan een jonger bestuurslid.
  • Kees Theuns heeft zich in de afgelopen dertig jaar ook ingezet voor I.A.D.S. (International Association of Diving Schools) Als Master instructeur heeft hij duikopleidingen gegeven. Niet alleen de basisopleiding maar ook veel specialty opleidingen om duikers extra vaardigheden bij te brengen. Recentelijk is de heer Theuns door IADS uitgenodigd om de opleiding te volgen voor het hoogste duikbrevet, Examiner.
Door de coronawetgeving is het iets anders dan anders. De dochter van Kees spelt de Koninklijke Onderscheiding. Op de achtergrond zijn zoon. (Foto: Jan Stads / Pix4Profs)
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden