Diamanten echtpaar Pullens: een leven van werken

Het diamanten echtpaar Geer Pullens en Jeanne Pullens-Bakkers.
Foto: Jan Stads / Pix4profs

WAALWIJK – Wie zondag door de St. Antoniusstraat in Waalwijk reed, kon het niet ontgaan: hier wordt een 60-jarig huwelijksjubileum gevierd. Burgemeester Nol Kleijngeld kwam langs op de trouwdag met bloemen om het diamanten echtpaar Geer Pullens (90) en Jeanne Pullens-Bakkers (bijna 83) te feliciteren.

Er was genoeg gespreksstof, want Wollukers onder elkaar. Kleijngeld heeft zelfs de vier kinderen van het echtpaar nog geschiedenisles gegeven op het Moller College. RKC kwam ook ter sprake, en daar trof de burgemeester een trouwe supporter, want Geer is al 70 jaar lid van de voetbalclub, al bezoekt hij de laatste jaren het stadion niet meer. Dochter Marie-José vertelt hoe haar ouders elkaar hebben leren kennen. “Heel klassiek, bij dansschool Thalia. Mijn vader was toen al dertig en heeft er vaart achter gezet!”

Grootste hobby

“Het leven van mijn vader bestond uit werken, dat was zijn grootste hobby. Op zijn veertiende begon hij in de zaak van zijn vader, lederwaren voor de schoenindustrie. Hij heeft het bedrijf met zijn broer voortgezet en ging pas vorig jaar met pensioen. Twee van mijn broers hebben de zaak overgenomen, dus de naam A.A. Pullens en Zn. blijft voortbestaan”, aldus Marie-José.

Breien voor hele familie

Jeanne deed de administratie van het bedrijf en zorgde voor de kinderen, drie jongens en een meisje. Inmiddels zijn er tien kleinkinderen. “Mijn moeder deed ook thuiswerk voor de zaak, het bundelen en inpakken van artikelen. Ze is dol op handwerken, voor iedereen in de familie heeft ze wel een trui gebreid. Het zijn altijd hardwerkende mensen geweest. Maar ook levensgenieters, want elke vrijdagmiddag gingen ze naar café City om de week met een borreltje met vrienden af te sluiten.”

Het geheim van hun relatie is volgens Marie-José heel simpel: “Leven en laten leven. Heb niet zo veel commentaar op elkaar, laat de ander in zijn waarde.”
Het geplande feestje kan door corona niet doorgaan. De kinderen kwamen zondag om beurten op bezoek om hun ouders te feliciteren.

Tekst Rens Groenendijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden