112

Zeer grote brand bij Lightronics Waalwijk onder controle

WAALWIJK – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er bij het bedrijf Lightronics aan de Spuiweg in Waalwijk een grote brand gewoed. Tegen 04.30 uur was de brand onder controle, maar is er nog wel sprake van veel rookoverlast, meldt de Veiligheidsregio.

De melding van de brand kwam even na 01.00 uur. Het bedrijf staat op bedrijventerrein Haven. De brand woedde in een loods.

Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen slachtoffers gevallen. Bij de brand kwam veel rook vrij. ,,Bedrijven in de omgeving hebben veel last van de rook”, aldus een woordvoerster ’s nachts. De brandweer adviseerde omliggende bedrijven om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Twee hoogwerkers, vijf tankautospuiten en 50 brandweermensen zijn ter plaatse.

De woordvoerster van de Veiligheidsregio vertelde rond 03.00 uur dat de brand niet kon overslaan naar andere gebouwen en dat de brand niet meer kon uitbreiden. Waar aanvankelijk grote vlammen te zien waren, waren die rond 03.15 uur voor een groot deel verdwenen.

Naast het bedrijf stonden een trailer en enkele bedrijfsbusjes. Die zijn op tijd verplaatst.

Lightronics is een bedrijf dat duurzame en energiezuinige verlichting ontwikkelt en armaturen maakt. Vorig jaar opende het bedrijf een Experience Center waar wordt gekeken naar de verlichting van de toekomst.

Bron: Brabants Dagblad


Video Marvin Doreleijers (Brandweer112)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen