Wollukse Kwis staat gepland op 15 mei 2021, organisatie druk bezig met de voorbereidingen

Foto: Wollukse Kwis

WAALWIJK – Bijna niets is normaal in deze coronatijd. Maar toch is de organisatie van de Wollukse Kwis alsof er niets aan de hand al druk bezig met de voorbereidingen voor de editie van 2021. Of de kwis ook echt kan doorgaan? Wie het weet, mag het zeggen.

De organisatie heeft niettemin de gok gewaagd en hoopt, zoals iedereen, vurig dat het coronaspook op tijd zijn biezen heeft gepakt. De kwisavond is gepland voor zaterdag 15 mei. De feestelijke prijsuitreiking staat voor zaterdag 22 mei op het programma. Zet die data dus maar in de agenda. Onder voorbehoud uiteraard.

“We moeten hoe dan ook een slag om de arm houden. Het zijn onzekere tijden. Voorspellen hoe het verder gaat met corona is onmogelijk”, zegt voorzitter Inge Kleijngeld van de Wollukse Kwis. “Mocht corona ons dwars blijven zitten, dan schuiven we de kwis gewoon door naar 2022. Het is dan jammer, maar helaas…” Eventueel uitstel zal dan ook geen afstel zijn.

De organisatie heeft stevig geboomd over mogelijkheden om de kwis coronaproof te maken. “We hebben gewikt en gewogen, maar dat is echt niet mogelijk. De kwis en de beperkende coronaregels vormen geen gelukkige combinatie. We willen dat ook de derde editie een feest wordt zoals de voorgaande twee edities”, aldus Inge Kleijngeld.

Als de kwis door kan gaan, zal de organisatie er in ieder geval klaar voor zijn. De vragenmakers en de bedenkers van de speciale opdrachten zijn al enkele weken druk in de weer. De draaiboeken liggen klaar. Binnenkort wordt begonnen met de werving van sponsoren. Informatie over de inschrijving voor de kwis volgt zo spoedig mogelijk.

“In januari nemen we de definitieve beslissing over het al dan niet doorgaan van de kwis. Laten we met zijn allen duimen voor een goede afloop”, zegt voorzitter Kleijngeld. “We hebben gemerkt dat veel mensen uitkijken naar weer een Wollukse Kwis. Helaas moeten we hun geduld nog even op de proef stellen.”

Cookieinstellingen