Vieringen Sint-Jan Waalwijk in coronatijd

Foto: Balkenende Media

WAALWIJK – Het ziet er naar uit dat we vanwege de corona pandemie nog wel een tijdlang met allerlei beperkende maatregelen geconfronteerd zullen blijven. Gelukkig zijn er sinds de vakantieperiode maatregelen genomen om de vrijheidsbeperkingen een beetje beter draagbaar te maken. Ook voor wat betreft kerkelijke vieringen in de Sint-Jan in Waalwijk.

Zo kunnen sinds de vakantieperiode de vieringen op zondag om 10 uur en vrijdags om 9 uur weer door maximaal 100 gezonde personen (plus hun partners en/ of kinderen) corona-proof worden bezocht. Jammer genoeg voorlopig nog zonder de begeleiding van het Sint-Janskoor maar de prachtige op het orgel begeleide gezangen van de cantor vergoeden veel. Reserveren vooraf is voortaan niet meer nodig maar vanwege de groeiende bezoekersaantallen vragen wij u wel op zondag uw naam en telefoonnummer of e-mailadres bij binnenkomst van de kerk te registreren.

Voor degenen die om welke reden dan ook de zondagse viering niet kunnen bezoeken worden deze ook live uitgezonden. Ga naar SintJanWaalwijkYouTube of https://www.sintjanwaalwijk.nl/streaming/ en u vindt er de meest recente viering en alle overige actuele informatie.

Ook voor al degenen die niet meer gewend zijn de zondagse vieringen bij te wonen zijn de zondagse live-vieringen een aanrader. Zij zullen u inspireren om de vieringen en de kerk ook in levenden lijve te komen bezoeken. Buiten de missen is de kerk iedere woensdagmiddag t/m zondagmiddag geopend tussen 13.30 en 15.30 uur.

De jaarlijkse vormselviering vindt in de Sint-Jan plaats op zaterdag, 19 september 19.00 uur, de eerste communieviering in de Sint-Jan is op op zondag, 20 september om 12 uur.

Tekst: Stichting Sint Jan Waalwijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden