Opening Voedselbos Waspik

Foto: Gemeente Waalwijk

WASPIK – Met vereende krachten en inzet van veel talenten is Voedselbos Waspik afgelopen weekend feestelijk geopend. Op vrijdag was dat met een officieel tintje. Ria Boons, voorzitter van ANV Slagenland, blikte terug op het ontstaan van het voedselbos en sprak de hoop uit dat dit een eerste stap is in het ontwikkelen van de Binnenbijster en een aanzet geeft tot meer initiatieven van ‘boeren, burgers en buitenlui’.

Initiatiefnemer Jos van Genugten stipte belangrijke waarden aan bij dit voedselbos. Het gaat om grotere biodiversiteit, educatie en gemeenschapszin. Namens de Gemeente Waalwijk bood wethouder Dilek Odabasi een parkbank aan. Muziek van Martin Peulen en Jaap Posthumus gaf er een vrolijk tintje aan.

Op de open dag van 12 september bezochten ongeveer driehonderd mensen dit mooie stukje aangelegde natuur. Sommigen kenden het al van eerdere bezoeken. Voor anderen was het volkomen nieuw. Er was een grote diversiteit aan mensen van jong tot oud, uit Waspik en uit de veel verdere omgeving. Eén ding hadden alle bezoekers gemeen. Ze waren blij verrast over de groei van het bos, de activiteiten en de sfeer. Hoewel er bij de ingang met nadruk op gewezen werd om de nodige afstand te houden, deed er niemand moeilijk over. Op verschillende plekken langs de looproute waren kraampjes opgesteld met informatie. De belangstelling voor de workshops was wat minder. De contacten verliepen eerder een op een, en waren vaak aanleiding tot mooie gesprekken. Bij de knutseltafel voor kinderen was het druk en natuurlijk ook bij de ‘proeverij uit het voedselbos’ met jam, siropen, sap, koekjes, noten en pesto, allemaal afkomstig van producten uit het voedselbos. Een mooie gelegenheid om even uit te rusten, terwijl de natuurquiz verder werd ingevuld.

Met een tevreden gevoel zijn de dagen afgesloten. ‘Alleen maar blije gezichten. Waar ben ik vandaag geweest?’, schreef een van de vrijwilligers op de groepsapp van Voedselbos Waspik. Volgend jaar weer? Zolang hoef je niet te wachten. Zondag waren er weer mensen aan het wandelen, kijken en genieten. Voedselbos Waspik altijd welkom!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden