Kittens genoeg bij Dierenasiel Waalwijk!

Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – In de zomer kunnen de kattenminnende vrijwilligers in Dierenasiel Waalwijk hun hart ophalen: er zijn dan volop kittens, die verzorging en -wel zo belangrijk- aandacht nodig hebben. En wat is er nu leuker dan die aandoenlijke bolletjes wol met kopje, pootjes en staartje. Maar ook als ze al iets groter zijn en rond beginnen te rennen en te springen, veroveren ze ieders hart.

Ook dit jaar zijn er weer heel veel kittens in het asiel. Een flink aantal daarvan is er geboren en het overgrote deel is gevonden of om een andere reden naar het asiel gebracht. Die kittens zitten lang niet allemaal in het asiel zelf. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd ze tijdelijk onder te brengen in “pleeggezinnen”, waar ze blijven tot ze de leeftijd hebben bereikt waarop ze ingeënt en geadopteerd kunnen worden. Soms kan dat niet, bijvoorbeeld omdat er geen opvanggezinnen beschikbaar zijn. Met name voor de moederpoezen met kleintjes is het moeilijk een pleeggezin te vinden.

Mocht u een kitten willen adopteren, dan kunt u het asiel bellen. Misschien wilt u een rood katertje of een zwart poesje. De asielmedewerkers zullen u dan vertellen of er zo eentje is, óf in het asiel zelf óf in een pleeggezin. U krijgt alle informatie die u nodig heeft. Alle kans trouwens dat u naar huis gaat met een heel ander soort katje dan u aanvankelijk had bedacht. Bijvoorbeeld dat gestreepte poesje in plaats van het geplande zwarte katertje. Zij sprong namelijk alsmaar op uw schoot en koos ú als het ware uit!

Het asiel is momenteel uitsluitend voor publiek toegankelijk na een telefonisch afspraak. U kunt elke dag bellen tussen 9.00 en 11.00 uur, 0416 333964.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen