Indrukwekkende actiefoto’s in nieuwe Brandweerkazerne Waalwijk

WAALWIJK – Op zaterdag 27 juni is Brandweer Waalwijk verhuisd naar de nieuwbouw aan de Taxandriaweg in Waalwijk. In het nieuwe pand plaatste MetroXL in opdracht van Bouwbedrijf Kleijngeld 9 metersgrote wandvullende afbeeldingen, waarvan 7 actiefoto’s van het korps, een prachtige foto van het zicht op de Sint Jan gezien vanaf de Winterdijk en een vergezicht.

Vinywall naadloos behang

Deze unieke Waalwijkse afbeeldingen zijn verwerkt als Vinywall® naadloos behang. Het zijn echte eyecatchers en brengen direct sfeer en geven karakter aan het gebouw. De eeuwige strijd tegen het vuur in beeld gebracht door de fotograaf van het korps zelf.

Het verwerken van eigen actiefoto’s op grootformaat geeft het gebouw extra dimensie en is erg indrukwekkend. De afbeeldingen laten de werkzaamheden en de kracht van het vuur soms in alle hevigheid zien. Heel lokaal, heel eigen en daardoor bijzonder indrukwekkend.

Wandbestickering

Er is ook een wand voorzien van een bosprint bestickering. Een brandkast werd hierin netjes weggewerkt en men kan genieten van een weids uitzicht over het landschap. De keuze voor het gebruik van bestickering van deze wand in plaats van Vinywall heeft te maken met het materiaal waarop de afbeelding moest worden aangebracht.

Uitstekende samenwerking met Bouwbedrijf Kleijngeld

MetroXL heeft dit project in opdracht van Bouwbedrijf Kleijngeld uitgevoerd. Deze samenwerking bestaat al sinds jaar en dag. Om de mogelijkheden en het werk van MetroXL te tonen aan Brandweer Waalwijk nam Marcel Addink (projectleider/werkvoorbereider Bouwbedrijf Kleijngeld), hen mee naar het Experience Center van Lightronics in Waalwijk.

MetroXL bracht hier op bijzondere wijze beleving in beeld met onder andere Vinywall® naadloos behang. Dit zou ook voor de nieuwbouw van Brandweer Waalwijk een goede oplossing zijn. En daar waren ze het bij Brandweer Waalwijk dan ook snel over eens. Bouwbedrijf Kleijngeld kreeg de afbeeldingen en de gewenste locaties aangeleverd door Brandweer Waalwijk en MetroXL zorgde voor de juiste bewerkingen.

Supersnelle reactietijd

“Vooral de snelle reactietijd van MetroXL is erg fijn. Aanpassingen, het op maat zetten, controleren van de kwaliteit van de aangeleverde beelden en/of bewerkingen worden supersnel doorgevoerd waardoor we steeds snel konden schakelen met Brandweer Waalwijk”, aldus Marcel Addink. “De afbeeldingen komen ontzettend goed tot zijn recht in het nieuwe gebouw. We zijn erg trots op het eindresultaat”.

Daar zijn we bij MetroXL ook trots op!

Trots is een woord dat onlosmakelijk verbonden is aan dit project. Trots op de nieuwe brandweerkazerne, trots hieraan mee te mogen werken, trots op samenwerking met Bouwbedrijf Kleijngeld, trots op het in beeld brengen van beleving en trots op het korps en alle vrijwilligers die uitrukken wanneer dat nodig is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden