Welkom in de tuinen in Midden-Brabant 4 & 5 juli

Foto: Joke Vos

Begin juli zijn de tuinen zo ongeveer op hun mooist. De borders vol met kleurige planten. Geurende rozen en overdadig groen, kortom het is genieten in de tuinen.

Op zaterdag 4 en zondag 5 juli organiseren de Tuinen Midden Brabant het Zomerweekend. Tuinliefhebbers zijn van harte welkom in 7 privé tuinen. De tuinen liggen niet al te ver van elkaar, dus doe eens sportief en neem de fiets. Je kunt er tenslotte twee dagen over doen.

Welkom in de volgende tuinen:

 • Tuin De Dwerg, Kleinestraat 17, Drunen, waar Paul en Corrie Giesbers je welkom heten in hun 1000 m2 grote tuin en verrassend ingedeelde tuin. Een flink aantal bijzondere kuipplanten sieren het terras en verder naar achter vind je o.a. een rozentuin, een zomerse bordertuin en een plekje voor de kippetjes.
 • Groenhoven, Raadhuisstraat 112, Sprang-Capelle is de stijlvolle tuin met mooie oude bomen van Albert en Janneke Pols. Op 1850 m2 legden zij een tuin aan passend bij hun 30-jaren huis. Albert en Janneke houden van kunst en een paar mooie stukken staan opgesteld om bewonderd te worden in hun tuin.
 • De Dijkgaerd, Zuidhollandsedijk 1, Kaatsheuvel, de plek waar Ad en Joke Vos op 6200 m2 meter hun tuinliefde botvieren. Tuinkamers op kleur, waaronder de vurige tuin die begin juli erg mooi is, een geurige rozentuin, grote vijver en ook nog een kleine liefhebberskwekerij vol bijzondere plantjes.
  www.dedijkgaerd.nl
 • De Tuynkamer, Vaartweg 35, ’s Gravenmoer, of eigenlijk meerdere tuynkamers op 2700 m2 bij Peter en Anne Marie van Woensel in ’s Gravenmoer. Prachtige grote potten met Agapanthus heten je welkom bij de entree en zijn een voorproefje van al het moois wat er verder nog te zien is. www.tuynkamer.eu
 • Ons Buiten, Kraanven 10, Loon op Zand, is de 1,2 ha. grote landschappelijke tuin van Toon en Nellie van den Hout. Toon is naast fervent tuinier ook imker en in de tuin hebben diverse bijenvolken een plekje gevonden. Bijzonder is de heidetuin en natuurlijk de heel grote vijver, waarvan je ook kunt genieten op het verstopte vlonderterrasje. N.B. Ons Buiten is alleen op zondag 5 juli geopend.
 • Hof ’t Einde, Bergstraat 66, Loon op Zand, waar Beppie en Tiny van Esch een eindeloos mooie tuin hebben aangelegd op 5000 m2. Ook hier weer een mooie vijver, fraaie borders en aparte bomen. Geniet op de door Tiny zelf rond-gemetselde bank van het uitzicht op de tuin.
  www.hofteinde.nl
 • Tuinen Landgoed Het Witte Kasteel, Kasteellaan 17, Loon op Zand, waar je rond kunt wandelen in het park en de boomgaard bij het Witte Kasteel en natuurlijk ook een kijkje kunt nemen in de moestuin, de rozentuin en de bijzondere kruidentuin. N.B. de tuinen zijn beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis entree in de tuinen. Koffie, thee of een drankje is tegen betaling verkrijgbaar in Dagcafé Het Koetshuis.
  www.hetwittekasteel.nl

De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur en uiteraard worden de RIVM-maatregelen in acht genomen. Er is volop ruimte om rustig rond te wandelen, maar mocht het toch te druk worden dan kan het dus zijn dat je heel even moet wachten voor je de tuin binnen kunt gaan.

Entree € 2,50 p.p.p.t. (graag zoveel mogelijk gepast contant, geen pin beschikbaar). In de tuinen staat een kopje koffie of thee voor je klaar (zelfbediening) en er zijn voldoende zitplekken in de tuinen om op gepaste afstand van je drankje te genieten.

Op www.tuinenmiddenbrabant.nl vind je nadere informatie en mooie foto’s van en over de tuinen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden