Lees- en doe-programma: ‘Klooien met kinderboeken’ in de Bibliotheek

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

Het is bijna zomervakantie! En dat betekent maar één ding… een hele hoop vrije tijd om in te vullen. In de Bibliotheek kun je niet alleen boeken lenen en lezen, je kunt er ook van alles ontdekken. Daarom organiseren alle Bibliotheken in de gemeente Loon op Zand en Waalwijk voor de basisscholieren een lees- en doe-programma.

Leen in de zomervakantie boeken van de klooitafel in de bibliotheek, ga thuis lekker lezen en verzin er leuke opdrachten bij. Toon na het klooien de resultaten in de bibliotheek, doe mee met de online expositie en spaar stempels. Bij een volle stempelkaart kun je een diploma en een presentje ophalen.

Lees- en doe-programma in de zomervakantie

In de Bibliotheek kun je niet alleen maar boeken lenen en lezen. In de Bibliotheek is ook van alles te doen, ook in de zomervakantie. Van 11 juli t/m 23 augustus verzamelt de Bibliotheek de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten voor jou en maken we een ‘Klooien met kinderboeken-collectie’ om te komen ontdekken. Denk aan een tank besturen, stropdassen knopen, kevers verzamelen en een glow in the dark drilpudding maken. Loop in deze zomervakantie bij de Bibliotheek binnen en doe mee met het lees- en doe-programma bij de Bibliotheek Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Kaatsheuvel en Loon op Zand. Lees boeken die je aan het klooien zetten: van stropdas knopen, tot het verzamelen van kevers en het maken van een glow in the dark drilpudding. Door mee te doen aan verschillende activiteiten spaar je stempels. Bij een volle stempelkaart ontvang je o.a. een klooidiploma – en die moet je gewoon hebben!

Samen maken we een expositie!

Lezen, opdrachten maken en stempels sparen, maar er is meer.. De gemaakte werken komen online in een doorlopende expositie. Dus ook jouw ‘klooi-werk’ wordt getoond aan een groot publiek! Wil je daar ook aan meedoen? Vraag in de bibliotheek waar je jouw foto, video of vlog naar toe kunt sturen, wanneer je jouw stempel komt halen en houd daarna de facebookpagina van jouw bibliotheek in de gaten!

Meer informatie over ‘Klooien met kinderboeken’ en de activiteiten

Deze activiteit is alleen voor leden. Kinderen onder de 18 jaar kunnen gratis lid worden. Meld je aan via de website: bibliotheekmb.nl/abonnement/soorten/jeugdabonnement of kom samen met één ouder naar de Bibliotheek bij jou in de buurt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden