Lightronics BV sponsort duurzame verlichting Scouting AZG

Foto: AZG

WAALWIJK – Scouting Andreas Zijlmans Groep (AZG) is druk bezig met de inrichting van haar nieuwe clubgebouw bij het Lido in Waalwijk. Na oplevering van het gebouw op 1 mei j.l. is de groep nu met zelfwerkzaamheid aan de slag de complete inrichting te verzorgen. Van schilderwerk tot meubilair en van loodgieterswerk tot verlichting.

Voor laatstgenoemde klus heeft de groep onlangs een zeer mooie donatie mogen ontvangen van het in Waalwijk gevestigde bedrijf Lightronics BV. Dit bedrijf is dé partner voor slimme verlichtingsoplossingen.

CO2-Neutrale toekomst

Het nieuwe scoutinggebouw voldoet aan de allerlaatste bouweisen op het gebied van duurzaamheid. Het pand is voorzien van zonnepanelen en compleet vrij van aardgas. De juiste verlichtingsoplossingen helpen mee aan een volledig CO2-Neutraal gebouw. Lightronics onderscheidt zich door kwalitatief zeer hoogwaardige LED-armaturen. Het bedrijf sponsorde binnen- en buitenverlichting van het nieuwe pand. Jos Spapens, managing director van Lightronics BV, hierover: “De scoutinggroep benaderde ons voor het maken van een lichtplan en of we met een knipoog naar de prijs konden kijken omdat ze maar beperkte middelen hadden. Voor ons was dat een aanleiding om ze te helpen en er voor zorg te dragen dat de kinderen in een veilige en goed verlichte omgeving konden samen zijn. De gekozen armaturen maken het scoutinggebouw echt tot een fijne plek om te spelen en leren door zowel de kinderen van de scoutinggroep als de scholieren die deze ruimte gebruiken als BSO-locatie. De bijbehorende bewegingssensoren in het pand dragen bij aan een vermindering van het stroomgebruik voor een optimale duurzame prestatie, één van de speerpunten waar wij als bedrijf voor staan. Tevens is het altijd mooi om vanuit een stukje lokale betrokkenheid sponsoring te mogen verzorgen.”

Ingebruikname

De leden van de groep zijn momenteel hard aan het werk om het gebouw gereed te maken voor de start van het nieuwe schooljaar. Kees van Heesbeen, voorzitter van Scouting AZG: “We zijn de laatste puntjes op de i aan het zetten en kunnen dan eindelijk gaan schoonmaken en inrichten. Zo zijn we binnenin het gebouw op tijd klaar voor de start van het nieuwe schooljaar, waar kinderopvang Mikz zal starten met Buitenschoolse Opvang (BSO) en onze eigen leden met hun wekelijkse bijeenkomsten. Een moment waar we al 15 jaar naartoe werken.” De groep is erg blij met de sponsoring van Lightronics. Van Heesbeen: “Dit gebouw hebben we alleen kunnen realiseren door een enorme inspanning van onze eigen leden en oud-leden tijdens de bouwperiode en sponsoring in natura van zaken zoals verf, keukeninrichting, sanitair alsmede de verlichting. Vanzelfsprekend danken wij bedrijven zoals Lightronics dan ook enorm voor hun ruimhartigheid. Zeker in deze onzekere tijden.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden