Prachtige order voor Van der Valk Shipyard

WAALWIJK – Van der Valk Shipyard in Waalwijk heeft een prachtige order geboekt voor de bouw van een 34 meter lang expeditiejacht. De Lady Lene moet in december 2021 klaar zijn. De romp en de opbouw zijn van aluminium. Er is aan boord accommodatie voor tien gasten en zeven bemanningsleden. Bijzonder is dat het hele schip rolstoeltoegankelijk is, met een lift is tussen de drie geheel vlakke dekken.

Het ontwerp is gerealiseerd met medewerking van een extern team van vooraanstaande Nederlandse ontwerpers. Het onderwaterschip heeft aan de achterkant een soort vleugel om brandstof te besparen en de golfbeweging te dempen. Om de vaart zo comfortabel mogelijk te maken worden er verder twee stabilisatiesystemen ingebouwd. Met twee 1.350 pk V12 dieselmotoren haalt de Lady Lene straks een topsnelheid van ruim 33 kilometer per uur. De inhoud van de brandstoftank is maar liefst 30.000 liter.

Bij Van der Valk ShipYard aan de Industrieweg 45, dat sinds 1967 zowel stalen als aluminium motorjachten bouwt, werken meer dan 45 vakmensen in vaste dienst. Oprichter Wim van der Valk (75) is nog steeds een drijvende kracht achter het bedrijf en is er dagelijks te vinden.

De orderportefeuille is momenteel verder gevuld met de bouw van zes motorjachten van aluminium, in lengte uiteenlopend van 15 tot 33 meter lengte. Van der Valk besteedt zo veel mogelijk werk uit in de regio. Zo wordt het aluminium in gesneden delen geleverd door Snijtechniek Brabant in Raamsdonksveer, Vosco Jachtinterieur in Heusden zorgt voor het stofferingswerk en Verduyn Metaaltechniek in Waspik maakt de rvs-onderdelen.

Tekst: Rens Groenendijk

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden