G…MHK binnenkort weer open voor publiek

Foto: Luuk Aarts

WAALWIJK – Afgelopen maart sloot ook het Museum voor Hedendaagse Kunst in Waalwijk noodgedwongen zijn deuren vanwege de coronamaatregelen. Na bijna drie maanden staan de kunstenaars van het G…MHK en twee gastexposanten te popelen om hun kunst weer te tonen aan het publiek.

Ondanks de sluiting bleef het museum, zoals altijd, in beweging. Er werden nieuwe werken toegevoegd, designlampen opgehangen en aan de opstelling werd gesleuteld. De groot formaat foto’s van Luuk Aarts die tevens dienst deden als achterwand maakten plaats voor een strakke witte wand die mogelijkheden biedt voor nieuwe kunstuitingen. De invulling hiervan blijft nog even een verrassing.

De eind februari geopende gastexposities met cirkelcollages , schilderijen en beelden van veelzijdig kunstenaar Clemens van Meurs (Den Dungen 1961) en met fantasie dieren, geprepareerde vogels en vlinderstolpen van Roel Aarts (Waalwijk 1986) zijn voor onbepaalde tijd verlengd.

De veiligheid en gezondheid van bezoekers staan voorop. Er zijn dan ook de nodige maatregelen getroffen om veilig te kunnen genieten van al het moois dat er geboden wordt en ook de museumwinkel is geopend. Er is een aparte in-/ uitgang en een looproute gecreëerd. Verder worden uiteraard de adviezen van het RIVM, de overheid en de museumvereniging opgevolgd. De kunstenaars kunnen niet wachten om kunstminnend Waalwijk vanaf vrijdag 5 juni weer te mogen ontvangen.

Het G…MHK – Grotestraat 208 in Waalwijk is geopend op elke vrijdag, zaterdag en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen