Proef-, koop- en beleef lokaal!

De Langstraat Box
De Langstraat Box
Foto: Het Ware Ambacht

LANGSTRAAT – Wist je dat al in de Langstraat tal van boeren de lekkerste voedingswaren maken met veel liefde?

Misschien is het je wel eens opgevallen wanneer je de melkkoeien ziet staan tussen Drunen en Heusden of als je de cherrytomaatjes uit de supermarkt koopt, die rechtstreeks uit de kassen bij Drunen komen. Al dit lekkers wordt geproduceerd op eigen bodem in de regio! Dit beland vaak via een omweg op ons bord, zonder dat we het weten.

Zonde, zeker nu ondernemers van boer tot bord worden geraakt door de coronacrisis, voedselproducenten hun producten niet kwijt kunnen én de consument wel behoefte heeft aan voedsel. Daarom is vanuit het marktteam een idee ontstaan om lokale voedselproducenten te ondersteunen. Samen met Eline van Het Ware Ambacht uit Waalwijk is een box samengesteld met heerlijke streekproducten. Waar Eline normaal enkel bedrijfslunches verzorgd is in samenwerking met Rabobank de Langstraat een box speciaal voor de consument bedacht.

De versboxen bevatten producten van 12 lokale voedselproducenten, van een tomatenkwekerij tot een melkveehouderij. Het initiatief van #SupportyourlocalsNL in de Langstraat wordt ondersteund door de Rabobank. Zowel Het Ware Ambacht als de 12 producenten en de leveranciers die de promotiematerialen ontwikkelden zijn klant bij de Rabobank. Samen kunnen we ondernemers een handje helpen, verspilling tegengaan én consumenten rechtstreeks kennis laten maken met verse streekproducten.

We hopen met deze eenmalige unieke actie zo veel mogelijk boxen te verkopen. We promoten het ook bij bedrijven om een box te kopen voor personeelsleden of iemand die het kan gebruiken of verdiend in deze tijd.

De boxen zijn te bestellen via https://hetwareambacht.nl/de-langstraat-box/? en kunnen tot 2 juni 16.00 uur een bestelling plaatsen. De boxen worden door het Ware Ambacht bezorgd bij mensen aan huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen