Ouderinitiatief “Ons Plan” bouwt 14 appartementen met 24/7 zorg en begeleiding

Foto: Ons Plan Waalwijk

WAALWIJK – Ons Plan creëert een huis voor jongvolwassenen die waar nodig 24 uur per dag en 7 dagen per week zorg/begeleiding krijgen en helemaal zichzelf kunnen zijn.

Waar ze zich veilig voelen en waar mogelijkheden zijn voor verdere ontwikkelingen en zelfontplooiing. Een plek van gedeelde smart en gedeelde vreugde, een eigen plek én met zorg/begeleiding op maat. Ken jij iemand die zo’n plek zoekt? Neem contact op via [email protected]!

Het Huis

Het Huis van Ons Plan wordt gebouwd in de wijk Amstel in Waalwijk aan de Drogerij 55. Het complete huis bestaat uit 14 huurappartementen, een gezamenlijke woonkamer en daar aansluitend een gezellige (afgesloten)tuin. Met Het Huis van Ons Plan willen we een fijne, veilige en herkenbare omgeving creëren waar de jongvolwassen bewoners met een verstandelijke beperking zich thuis kunnen voelen. Zodra de bewoners terug komen van hun werk of dagbesteding is er zorg en begeleiding, dag en nacht.

Ieder zijn/haar eigen stekkie

Iedere bewoner huurt zijn of haar appartement direct van wooncorporatie Casade. Het ruime appartement is zo’n 50 m2 groot en is een plek waar diegene echt zijn/haar eigen stekkie van kan maken. Dit appartement heeft een woonkamer met keuken, ruime slaapkamer, badkamer met toilet, een bergruimte en een eigen balkon.

Samenkomen in gedeelde ruimtes

In de gezamenlijke woonkamer en tuin kunnen de bewoners met elkaar eten en drinken, elkaar ontmoeten en samen recreëren. Bijvoorbeeld boodschappen doen, spelletjes spelen, meehelpen met koken, de afwas doen, tv kijken en andere georganiseerde gezamenlijke activiteiten. Het is een plek waar de bewoners samen komen met gelijkgestemden die dezelfde behoeften hebben als zijzelf. Natuurlijk alleen als zij dit willen. Het is een plek waar samen geleefd wordt en waar iedereen toch zichzelf kan zijn.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden