Beleef Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen online!

Foto: IVN

Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, een dag die door veel Europese parken wordt gevierd. Uiteraard doen we dat door omstandigheden dit jaar anders. Zo biedt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen een digitale excursie door het gebied.

Beleef Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen online

De jaarlijkse excursie door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kan dit jaar geen doorgang vinden, maar een van onze gidsen neemt je graag mee op een korte digitale excursie. Zo beleef je wat Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen zoal te bieden heeft: bos, heide en vooral veel zand. Het park is namelijk een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Nieuwsgierig? Bekijk dan vanaf 22 mei om 12:00 uur de digitale excursie op de website van IVN Brabant.

Ook de andere Nationale Parken van Nederland bieden in dat weekend digitale excursies. Zo ben je binnen een paar seconden van de Veluwe op de Waddeneilanden. Daarnaast kun je jouw kennis testen in de Nationale Parken Quiz. Beleef de Nationale Parken vanuit huis en leer de leukste dingen over deze unieke natuurgebieden. Alle digitale excursies en de Nationale Parken Quiz zijn vanaf 22 mei om 12:00 uur beschikbaar via de website van de Dag van het Nationaal Park.

Over SNP, NPB en IVN

De Dag van het Nationaal Park is een initiatief van de organisatie Europarc. In Nederland wordt de Dag van het Nationaal Park geïnitieerd door Samenwerkingsverband Nationale Parken (SNP), het Nationale Parken Bureau (NPB) en IVN Natuureducatie in samenwerking met de Nationale Parken en de daarbij betrokken organisaties. In de Stichting SNP zijn de samenwerkende Nationale Park organisaties verenigd. De Stichting SNP biedt een platform waar de verschillende partijen elkaar kunnen ontmoeten en expertise, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Het is de opdracht van het NPB om partijen te inspireren, verbinden en begeleiden bij het verwezenlijken van Nationale Parken van (inter)nationale allure. IVN heeft sinds 1989 de opdracht om de communicatie en de educatie in de Nationale Parken te coördineren en samen met de partners in en om de gebieden vorm te geven en uit te voeren.

Bron: IVN

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden