Asieldier Gaucho zoekt nieuwe baas

Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Wanneer een kat in het dierenasiel terecht komt, moet hij eerst twee weken in de quarantaine-afdeling verblijven. Daar moet hij helaas in een hok zitten. Dat gebeurde op 20 april dus ook bij Gaucho. De koffiekamer van het asiel bevindt zich naast de kattenquarantaine; rustig koffiedrinken was er vanaf die datum niet meer bij, want Gaucho wilde eruit, naar de mensen en vooral naar buiten. Dus zette hij zijn volumeknop op hoog.

Inmiddels woont hij in een kattenkamer en daar zit of ligt hij het liefst voor het raam. Zodra een medewerker binnenkomt, probeert hij die op een allerliefste manier over te halen het raam open te maken en daarna -tevergeefs- het hekwerk door te zagen. Want lief is hij zeker. Maar dat houdt niet in dat hij door iedereen geadopteerd kan worden.

In november werd Gaucho in Loon op Zand gevonden door aardige mensen die hem wel in huis wilden nemen. Dat werd een teleurstelling: hij struinde de hele buurt af, ging gewoon bij allerlei buurtgenoten naar binnen, nestelde zich lekker op bed en zelfs werd er bij een van de buren een kattenplasje aangetroffen. Er zat niets anders op dan Gaucho naar het asiel te brengen.

Gaucho is daarom niet op zijn plaats in een drukke wijk. Liefst zien we hem geplaatst in de buitengebieden, waar niet teveel buren zijn. Dan zal hij tussen zijn tochtjes in de omgeving door ongetwijfeld een gezellige huiskat zijn, die thuis bij de baas tevreden wil uitrusten. Hij houdt ervan geaaid en geknuffeld te worden en dat natuurlijk het liefst door zijn eigen baas.

De leeftijd van deze forse kater is geschat op 8 jaar; hij is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en nagekeken door de dierenarts. Die heeft wel een klein hartruisje geconstateerd, maar vond dat niet verontrustend. Verder is zijn gebit gereinigd en kan hij de toekomst opgewekt en gezond tegemoet zien.

Heeft u interesse, neem dan telefonisch contact op met Dierenasiel Waalwijk voor informatie of om een afspraak te maken, 0416 333964.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen