Scouting AZG op avontuur in de woonkamer

Foto: AZG

De coronacrisis houdt heel de wereld in zijn greep. We blijven met z’n allen zoveel mogelijk thuis, met grote gevolgen van dien. Ook alle clubs liggen stil. Tenminste…niet bij Scouting AZG! Afgelopen weekend waren de scouts van deze actieve groep volop in de weer met programma’s op afstand. In en om huis waren de kinderen van alle leeftijdsgroepen druk in de weer.

Modeshow

Tegen de klok van 14:00 uur loggen de scouts online in en starten hun middag zoals ze dat elke week doen. Even dollen met alle vriendjes en vriendinnetjes en een officiële opening door de stafleden van de groep met bijbehorend liedje. Lotte, 8 jaar oud, zingt uit volle borst mee met een koptelefoon op haar hoofd. “We gaan vanmiddag een modeshow houden”, vertelt één van de stafleden tegen de meiden van de Filoen kabouters. “Verzamel zo snel mogelijk een paar oude kledingstukken en kom terug naar de computer.” Direct sprinten alle kinderen weg van hun laptops en gaan op zoek in huis. Het is één van de programma’s die deze middag gedraaid worden. Zo gaan de jongste kinderen creatief aan de slag met schaduwtekeningen en een spellenbingo en spelen de oudere groepen een online opdrachtenspel. Er werden TikTok-dansjes gedaan, klusjes in huis en er kwamen foto’s met de gekste Snapchat-filters voorbij. Een doldwaze middag waarin erg veel is gelachen.

Bij elkaar houden

“Het is belangrijk om de groep ook in deze tijd een beetje bij elkaar te houden”, zo vertelt Frank van Boxtel van de scoutinggroep. “Dit gaat nog wel eventjes duren helaas en het samen spelen met je vrienden is precies één van de belangrijke elementen van het scoutingspel. We willen de kinderen dit het liefste nog zo vaak als mogelijk mee laten maken en ze een keer wat anders bieden in een tijd waarin ze de hele week al thuis zitten. Wij zijn een jonge en levendige groep en we maken er ook nu gewoon het beste van!”

Lotte beaamt dat. “Ik zit de hele week al thuis en bij opa en oma samen met mijn broertjes. Het is super leuk om eventjes met mijn vriendinnen samen iets te kunnen doen!” “Nog 2 minuten!” klinkt het vanuit de laptop. Lotte maakt haar eigen gemaakte creatie snel af en dan start de modeshow. Iedereen showt haar eigen outfit over een zelfgemaakte catwalk in huis ten overstaan van de webcam. Na de prijsuitreiking sluit de groep het programma. “Het was echt super leuk mama.” vertelt Lotte. “Ik heb nu al zin in volgende week!.”

Laat je uitdagen!

Scouting AZG behoort tot een van de grootste scoutinggroepen in ons land. De groep kent bijna 300 leden en zo’n 85 stafleden en medewerkers. Elke zaterdagmiddag biedt de groep een gevarieerd programma aan jeugdleden van 5 tot en met 18 jaar. De 14 verschillende afdelingen hebben wekelijks een bijeenkomst met een specifiek spelaanbod, gericht op leeftijd en geslacht. Regelmatig organiseren de afdelingen weekendactiviteiten en uiteraard vindt er elke zomervakantie een kampweek plaats. Met 3 vaste locaties, een groot vrachtschip en 5 zeilboten in de directe omgeving van de Loonse en Drunense Duinen en de rivier de Maas, beschikt de groep over ideale mogelijkheden voor zowel land- als wateractiviteiten. Lijkt Scouting je ook iets? Kom een keer proefdraaien zodra alle coronamaatregelen weer over zijn. Neem dan contact met ons op via onze website: www.scoutingazg.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen