Boeken lenen via Afhaalbieb en Boeken Bezorgservice

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

Bibliotheek Midden-Brabant is gestart met een Afhaalbieb en een Boeken Bezorgservice. De bibliotheken zijn dicht om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Met de Afhaalbieb en de Boeken Bezorgservice kan de Bibliotheek toch zo veel mogelijk mensen aan boeken helpen. Deze twee nieuwe diensten zijn speciaal bedoeld voor mensen die liever van papier lezen. Abonnees konden al terecht in de online Bibliotheek. Daar zijn duizenden e-books te vinden. Voor leden en niet-leden is er ook de gratis Luisterbieb-app en de Thuisbieb-app.

Bij de Afhaalbieb kunnen leden van de Bibliotheek een boekenpakket aanvragen. Medewerkers van de Bibliotheek stellen de pakketten speciaal voor je samen. Ieder pakket bestaat uit vijf boeken. Je hoeft de boeken pas weer in te leveren als de bibliotheken weer open gaan. Je kunt bij je aanvraag aangeven voor welke leeftijd je graag een pakket wilt hebben. Als je een pakket aanvraagt voor een volwassene dan kun je aangeven waar de boeken over moeten gaan. Je kunt dan kiezen uit ‘spannend en actief’, ‘liefde en leven’ of ‘literatuur en cultuur’. Je boekenpakket kun je afhalen op een van de vier locaties: Bibliotheek LocHal, Bibliotheek Heyhoef (Reeshof Tilburg), Bibliotheek Oisterwijk of Bibliotheek Waalwijk. Je kunt je aanmelden voor de Afhaalbieb via de website www.bibliotheekmb.nl/afhaalbieb

De Boeken Bezorgservice is speciaal voor 70 plussers die geen gebruik kunnen maken van de Afhaalbieb. De Bibliotheek is deze service gestart omdat sommige abonnees van 70 jaar en ouder hun huis in deze periode niet uit kunnen of durven. Sommigen hebben ook niemand in de buurt om boeken voor ze op te halen bij de Afhaalbieb. Medewerkers van de Bibliotheek bezorgen de boeken dan gratis aan huis. Je kunt je aanmelden voor de Boeken Bezorgservice door te bellen naar Bibliotheek Midden-Brabant. Het telefoonnummer is 013-464 8510. De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00.

Meer informatie over het aanbod van Bibliotheek Midden-Brabant vind je op www.bibliotheekmb.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen