Sfeervolle tuin met cortenstaal

Het voorjaar is er weer! De tijd om lekker buiten te zitten en te genieten van de zon. Heeft u plannen om uw tuin weer opnieuw in te richten? Met de handgemaakte plantenbakken en tuinborders van Tuinwaardig krijgt uw tuin een warme en tijdloze uitstraling.

Cortenstaal plantenbak

Geniet van sfeervolle plantenbakken die helemaal naar uw wens worden gemaakt. Een maatwerk cortenstaal plantenbak van Tuinwaardig staat voor kwaliteit en puur Nederlands vakmanschap. Door de omgezette bovenrand heeft een plantenbak extra stevigheid en een strakke afwerking. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal, in tegenstelling tot andere soorten staal, zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen doordringen. Dankzij het natuurlijke roestproces is geen één plantenbak precies hetzelfde. Een cortenstaal plantenbak is verkrijgbaar met of zonder bodem. Hierdoor kunt u een plantenbak ook gebruiken als verhoogde border.

Corten Look

Naast cortenstaal plantenbakken heeft Tuinwaardig ook Corten Look plantenbakken in het assortiment. Deze plantenbakken lijken te zijn gemaakt van geroest metaal, maar zijn vervaardigd uit een bijzondere mix van steen en glasvezel. Met een speciale productie- en afwerkingstechniek is het gelukt een lichtgewicht plantenbak te maken met een warm roestuiterlijk. Hierdoor is een Corten Look plantenbak bijna niet te onderscheiden van echt geroest metaal. De structuur van de bakken is niet krasvast, en daar is bewust voor gekozen, het is juist die roestige korrelige structuur die de plantenbakken een levendige cortenstaal uitstraling geeft. Een Corten Look plantenbak heeft enkele voordelen t.o.v. een stalen plantenbak. Zo hoeft deze plantenbak niet eerst te roesten en heeft het gelijk al zijn roestkleurig uiterlijk. Een ander voordeel is dat deze bak geen roestvlekken achterlaat op uw tegels tijdens het roestproces. Daarnaast is deze plantenbak licht van gewicht en is hierdoor gemakkelijker te verplaatsen dan een stalen bak.

Tuinborder

Een tuinborder van cortenstaal is een duurzame borderafscheiding, waarmee u uw tuin netjes kunt afwerken. Door de kwaliteit van het staal en de tijdloze uitstraling past een cortenstaal tuinborder perfect in veel tuinontwerpen. Met de tuinborder van Tuinwaardig stapt u af van de standaard maatvoeringen en bepaalt u zelf de afmetingen en vormen die bij uw tuin passen. Door de maatwerk mogelijkheden heeft u veel vrijheid met de hoogte, dikte en lengte van een border. Door deze ontwerpvrijheid hoeft u zich niet te beperken tot een klassieke tuinborder in een rechte strook. Of het nu een vierkante, rechthoekige, H, U of L vorm moet zijn. Het bedrijf heeft altijd wel de passende oplossing voor een tuinborder op maat. U bepaalt zelf de afmetingen en vormen die bij uw tuin passen.

Meer informatie: Tuinwaardig / tel: 06-83772714 / www.tuinwaardig.nl