Schakelring opent corona-afdeling in het ETZ Waalwijk

Foto: Google Streetview

WAALWIJK – Zorgorganisatie Schakelring heeft vandaag een speciale corona-afdeling geopend in het ETZ ziekenhuis in Waalwijk.

De afdeling in het ziekenhuis is ingericht voor mensen met corona die niet zelfstandig thuis kunnen blijven wonen of overgeplaatst worden vanuit het ziekenhuis. Schakelring heeft hiervoor tijdelijk de 4e etage van het ETZ Waalwijk vrij gemaakt (was voorheen Schakelring Revalidatie), waardoor hier ruimte is voor 12 plaatsen. Bij een grotere vraag wordt ook de 3e verdieping betrokken en kunnen we uitbreiden naar 30 plaatsen. Schakelring draagt hiermee bij aan de vraag om doorstroming in de ziekenhuizen te realiseren en de zorg thuis te ontlasten. Cliënten krijgen hierdoor de juiste zorg op de juiste plaats.

Hoe ziet de afdeling eruit?

De afdeling heeft één-, twee- of vierpersoonskamer met een badkamer. Er is een centrale keuken met een grote eettafel en een aparte kamer voor het team. Alle medewerkers dragen beschermende kleding gedurende het werk.

Bezoek en contact

Net als in iedere zorginstelling is geen bezoek mogelijk na de opnamedag. Er wordt een uitzondering gemaakt voor wanneer iemand in een terminale fase verkeert en er gewaakt wordt. De zorgverleners informeren de familie en naaste(n) over de gang van zaken wanneer deze situatie zich voordoet.
Het is mogelijk om contact te hebben met elkaar bijvoorbeeld via (beeld)bellen. Op de afdeling is daarvoor een geschikte, mobiele telefoon beschikbaar. Natuurlijk is het zorgteam bereikbaar voor familie en naasten wanneer daar behoefte aan is.

Verwijzing

Verwijzing gebeurt door de huisarts of medisch specialist in het ziekenhuis via een speciaal telefoonnummer. Dit telefoonnummer is beschikbaar in de bekende ELV-app en is 24 uur per dag bereikbaar.

Tot slot

Het team van Schakelring biedt gedurende het verblijf liefdevolle en professionele zorg en heeft veel aandacht voor de persoonlijke behoefte van de cliënt en de familie en naaste(n).

Bron: Schakelring

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen