Schoolplein Kindcentrum Zanddonk

WAALWIJK – De laatste hand wordt gelegd aan het schoolplein van K.C. Zanddonk. Kinderen van Bs. Pater van der Geld en Obs. Van der Heijden kunnen hier, wanneer de scholen weer opengesteld worden, volop van genieten.

Beide schoolbesturen maakten de aanleg van groen- en speelzones financieel mogelijk. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft met een flinke subsidie bijgedragen.

Frank van Maldegem en Linda Benders schoolleiders van Bs. Pater van der Geld zijn trots op dit mooie ruime schoolplein met volop groen en ruimte voor natuurlijk spelen. Op het terrein zijn verschillende speel-groenzones, waaronder een speelheuvel met glijbaan voor de kleinsten, een wilgentunnel, een insectenhotel, speelzones met sierzwerfkeien, boomstammen, palenwanden, bandenstapel en een klimboom. Ook zijn er zones met gazon, een blote voetenpad en een wilgentenenhut. De bij de kinderen geliefde tafeltennistafels zijn terug en de vlaggen kunnen ook weer in top. En waar veel kinderen en ouders van de Pater zich zorgen om maakten, het beeldje van het Patertje krijgt ook een mooi plekje.

De bewoners van de aangrenzende seniorenwoningen kijken tegen een schitterende haag leibeuken aan. Ter compensatie zijn in overleg met de gemeente in totaal 9 mooie bomen geleverd. Vijf bomen zijn geschonken door de firma Oranjedak in het kader van compensatie CO2. Eén bijzondere boom is de nieuwe Japanse sierkers, dit was een heel toepasselijk afscheidscadeau van de schoolverlaters uit groep 8 van de Pater van der Geld van afgelopen jaar. Hoveniersbedrijf De Langstraat heeft in overleg met de scholen op een creatieve- en veilige wijze de speel- en groenzones ingericht.

Hopelijk kunnen de kinderen snel weer naar school en met volle teugen genieten van hun schoolplein.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden