Sint-Jan in Waalwijk zondag en woensdag open voor gebed

Foto: Balkenende Media

WAALWIJK – In lijn met de door de overheid opgelegde Corona-maatregelen is de kerk vooralsnog tot 13 april niet open voor rondleidingen en bezichtiging. Toch willen de parochie en het pastoraal team van de Sint-Jan de Doper al het mogelijke doen om er voor iedereen te zijn.

Zoals de Nederlandse bisschoppen dat hebben gevraagd zal ook de Sint-Jan in Waalwijk worden opengesteld voor persoonlijk gebed. Juist in deze tijd is het gebed voor velen juist in deze tijd heel belangrijk en in feite het mooiste wat we voor elkaar kunnen doen.

Zolang deze bijzondere situatie duurt (zeker tot Tweede Paasdag 13 april) zal ook de Sint Jan in Waalwijk op zondag- en op woensdagmorgen van 10.00 uur -11.00 uur open zijn voor stil gebed. Het Allerheiligste wordt uitgesteld en er liggen wat gebeden en overdenkingen achter in de kerk. Het is duidelijk geen viering, maar een mogelijkheid om stil bij de Heer te zijn, aanwezig in het Allerheiligste. Iemand van het pastoraal team is aanwezig voor een eventueel gesprek. U kunt bij deze aanbidding gewoon een paar minuten aanwezig zijn en rustig in en uitlopen en u hoeft dus niet persé om 10 uur aanwezig te zijn. U bent daarin helemaal vrij. U bent welkom om met de gelovigen mee te bidden op zondag- en woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

U wordt verzocht om voldoende afstand te houden, maar daarvoor is in de Sint-Jan alle ruimte. Aan mensen die grieperig en/of hoesten of verkouden zijn wordt met nadruk verzocht thuis te blijven. Ook zal erop worden toegezien dat niet te veel mensen tegelijkertijd in de kerk aanwezig zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen