Kunstencentrum Waalwijk start grote creatieve maakwedstrijd online

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Kunstencentrum Waalwijk start in verband met de Corona-crisis per direct met de grote KCW Online Challenge. Een wedstrijd waaraan alle (amateur) muzikanten, dansers, kunstenaars, fotografen en theatermakers uit de regio wordt opgeroepen mee te doen. Het is een open wedstrijd waar iedereen, ook niet-cursisten, aan kunnen deelnemen die verdeeld is in diverse categorieën. Ook inzendingen van professionals zijn van harte welkom.

De enige voorwaarde om mee te kunnen doen aan de wedstrijd is dat je woonachtig bent of werkt in de gemeente Waalwijk, Heusden, Aalburg of Loon op Zand (of cursist bent van Kunstencentrum Waalwijk of Dansschool Kadance in Kaatsheuvel).

Hoofdopdracht is om het gevoel dat deze crisis of het coronavirus bij je oproept om te zetten in muziek, kunst, fotografie, film, dans, performance of theater. Je mag de opdracht heel breed zien. Er bestaat eigenlijk geen foute inzending. Je kan de angst verbeelden die je voelt, de fijne kleine thuismomenten, de (eventuele) afkeer die je krijgt van het nieuws, de blijdschap als iemand weer beter is of veel meer abstract. Je mag je verplaatsen in het virus zelf, een ode brengen aan zorgmedewerkers of wetenschappers. Misschien je boosheid uiten. Alles mag en er zijn geen grenzen. Het enige dat je gevraagd wordt is om in het werk dat je maakt je gevoelens te leggen.

Je kan je inschrijven voor de volgende categorieën:

  • Muziek (herinterpretatie, cover of nieuw werk)
  • Beeldende kunst (2D of 3D)
  • Film (maximaal 5 minuten)
  • Fotografie
  • Dans
  • Theater/musical
  • Professionals (alle categorieën)

Voor elke categorie is een prijs beschikbaar. Een deskundige jury beslist wie er wint.

Een (groot) deel van de inzendingen komt uiteindelijk terecht in een grote expositie in Kunstencentrum Waalwijk. Data daarvoor zijn nog niet bekend, maar uiteraard vindt deze plaats als Nederland weer een beetje tot rust is gekomen.

Wat moet je doen? De bedoeling is dat je van je werk een foto, geluidsopname of video-opname maakt en die met een korte omschrijving, je leeftijd en je naam en woonplaats mailt naar [email protected] o.v.v. KCW Online Challenge. Direct versturen via een prive-bericht naar de Facebook-pagina van Kunstencentrum Waalwijk mag ook. De ingezonden werken gaat het Kunstencentrum delen via de eigen social media kanalen (Facebook, Youtube en Instagram). Zo kunnen veel mensen de werken zien in deze tijden van thuiszitten en onzekerheid.
Grote bestanden kun je sturen via www.wetransfer.com
Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd even mailen naar [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden