Bezoekregeling ETZ aangepast

ETZ Elisabeth ziekenhuis
ETZ Elisabeth ziekenhuis
Foto: ETZ Fotografie & Film

TILBURG – Het ETZ heeft de bezoekregeling aangepast om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk proberen te beperken.

  • Bezoek is welkom als het bezoek per patiënt beperkt wordt tot maximaal 1 persoon.
  • Tijdens het bezoekmoment mag de bezoeker de kamer niet verlaten. Zo probeert het ETZ verspreiding van griepachtige virussen te voorkomen.
  • Bij kinderen die zijn opgenomen mogen twee ouders per kind op bezoek komen.
  • Bezoek is niet welkom als de bezoeker gezondheidsklachten heeft. Denk hierbij aan luchtwegklachten, zoals benauwdheid of hoesten, koorts of griepklachten. In het ETZ liggen over het algemeen kwetsbare patiënten die we zoveel mogelijk willen beschermen.

Operaties en spreekuren

Het ETZ bekijkt per dag of geplande operaties kunnen doorgaan. Wanneer een operatie wordt afgezegd, snappen ze dat dit een grote impact heeft voor deze patiënt. Het ETZ zegt de operaties af om voldoende eenpersoonskamers vrij te houden voor patiënten die in isolatie moeten worden verpleegd. Patiënten voor wie dit geldt, krijgen uiterlijk de dag voor de operatie persoonlijk bericht.

De spreekuren op de polikliniek, afspraken op de poliklinische operatiekamers en Dagbehandeling gaan zoveel mogelijk gewoon door.

Ontwikkelingen gaan snel

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Het beleid van RIVM blijft voor het ETZ het uitgangspunt. Lees hierover meer op de website van het RIVM.

Bron: ETZ

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen