Clubavond bij Rabobank De Langstraat

Foto: Rabobank de Langstraat

WAALWIJK – Woensdagavond 22 januari vond de Clubavond plaats, georganiseerd door Rabobank de Langstraat. Meer dan 200 bestuurders en vrijwilligers van bijna 100 verenigingen en stichtingen uit de Langstraat waren aanwezig en kregen meer informatie over het Verenigingsondersteunings-programma van de Rabobank.

Nederland is wereldkampioen verenigen, zo telt ons land ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Samen vormen zij het grootste sociale netwerk. De Rabobank gelooft in het belang en de kracht van verenigingen en ziet hen als het cement van de samenleving. Om de onschatbare waarde van verenigingen te waarborgen zet de Rabobank zich, samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, LKCA en de Kunstbende in om verenigingen, organisaties en stichtingen uit de Langstraat meer zelfredzaam en toekomstbestendig te maken. Rabobank levert op verschillende manieren ondersteuning aan het verenigingsleven. Met financiële middelen zoals Rabo ClubSupport en het Rabobank Stimuleringsfonds, maar ook via kennisdeling en de inzet van het netwerk waaronder 1-op-1 begeleiding, masterclasses en workshops.

De Clubavond werd afgetrapt door directievoorzitter Dick van Rhee van Rabobank De Langstraat en avondvoorzitter Danny Meuken van NOC*NSF met een toelichting over de verenigingsondersteuning in 2020. Vervolgens vonden de inspiratiesessies ‘ledenbinding’, ‘vrijwilligersmanagement’ en ‘presteren met communiceren’ plaats. Diverse vragen kwamen aan bod zoals: ‘hoe werf je vrijwilligers’, ‘hoe houd je je ledenaantal op peil’ en ‘hoe bind je je leden aan de vereniging’. De avond werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Wil jij meer weten over de Verenigingsondersteuning van Rabobank De Langstraat? Kijk op www.rabobank.nl/lokale-bank/de-langstraat/sponsoring/