Rita van Strien wint eerste editie ‘Wie wordt de Waspikse Maestro’

Foto: Marcel Donks

WASPIK – Zaterdagavond 18 januari werd voor de eerste keer ‘Wie wordt de Waspikse Maestro’ gehouden in de bomvolle theaterzaal van Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder.

Zes ‘BW-ers’ streden om de gouden baton, de hoofdprijs van de eerste Waspikse editie van het bekende Maestro-concept. Voorzitter Mark van Gulik van VC’Atak’55 mocht de spits afbijten. Daarnaast stonden Ad Smits, slager Rutger Snels, hoofdleiding Jeugdvakantieweek Joyce Zijlmans, organisator van de Waspikse DorpsQuiz Rita van Strien en burgemeester Nol Kleijngeld op de bok voor de Waspikse harmonie.

De driekoppige jury welke bestond uit oud-lid en dirigent Jan Schoenmaker, directeur Francesco van Mierlo van het Kunstencentrum en oud-dirigent Pieter Zwaans, waren vol lof over de deelnemers. Na de diverse optredens gaven ze kort commentaar en de punten die samen met de applausmeter bepaalden wie zich de Waspikse Maestro 2020 mag noemen. Die eer viel te beurt aan Rita van Strien die volgens de jury het meeste contact had met ‘haar’ orkest en zich helemaal inleefde in de ‘Soldaat van Oranje’ en ‘Walz nr. 2’. Zij nam de Gouden Baton vol ongeloof in ontvangst.

Ria Vreeburg van Boldertheater was enorm tevreden over deze superavond met mooie optredens en een enthousiast publiek en een Waspik orkest dat een opleving had in een toch wel moeilijke periode. Het is nog niet bekend of deze avond een vervolg krijgt. Het enthousiasme bij de organisatie, de deelnemers en het publiek is er, dus wie weet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen