Bakker Pim viert 30-jarig jubileum!

Foto: Bakker Pim

WAALWIJK – In januari bestaat Bakker Pim exact 30 jaar. En dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Daarom hebben we 3 weken feest, met speciale aanbiedingen. Houd uw brievenbus en onze sociale media kanalen zoals Facebook in de gaten voor leuke actie’s. 

Van Bakkerij van Mierlo naar Bakker Pim

30 jaar geleden, iedereen leefde mee. Pim en Irma hadden de bakkerij overgenomen van Jan van Mierlo. Daarmee verdween een jarenlang vertrouwde naam uit de bakkerswereld. Maar twee, jonge frisse gezichten kwamen ervoor terug. Het werd hard werken geblazen, heel erg hard. Familie en vrienden probeerden ook hun steentje bij te dragen door af en toe de helpende hand toe te steken. Vooral de eerste kerst was spannend, wat een gebeuren, dat viel niet mee!

Verder in de jaren negentig gaat het steeds beter met het bedrijf, het loopt als een trein. Allebei zijn ze niet te flauw om te werken, soms wel dag en nacht. Er werden volop plannen gemaakt, een verbouwing zou er in de komende tijd plaats gaan vinden. De oude oven van Jan van Mierlo ging eruit en zo kon die ruimte gebruikt worden als banketbakkerij. Door de vele gewerkte uren hebben ze iets moois kunnen neerzetten waar ze trots op mogen zijn.

1993 was een extra bijzonder jaar, er vond gezinsuitbreiding plaats op 30 oktober, een zoon met de naam Ben. Misschien later ook wel bakker? Later volgden er nog 2 zoons genaamd Coen en Job.

Een echt familiebedrijf

Het jaar 2013, de klanten van Bakker Pim hadden er waarschijnlijk niets van gemerkt maar zoon, Ben van Haren toen 19 jaar werkte al ruime tijd mee achter de schermen in de bakkerij van zijn ouders, daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak zodat de klanten van Bakker Pim verzekerd blijven van’ lekker brood en gebak waarvoor ze al jaren bij de bakkerij komen. Ben leert veel van zijn vader maar brengt natuurlijk ook een hoop nieuwe kennis en ervaring mee.

Helaas kregen we het jaar hiervoor in de zomer van 2012 het slechte nieuws dat Pim ongeneselijk ziek was. Anderhalf jaar later, januari 2014 overleed hij. Dit zijn hele moeilijke, spannende en onzekere tijden geweest. Ondanks deze zware periode zijn we toch doorgegaan en hebben we de boel draaiende kunnen houden. Met dank aan vrienden, familie en het personeel. Waar we ze eeuwig dankbaar voor zijn.

In deze periode is er ook iets moois opgebloeid waarin Ben, Tamarah heeft leren kennen. Het nieuwe bakkers echtpaar was geboren. 19 mei 2018 hebben zij elkaar het JA-woord gegeven en sindsdien is zei mede-eigenaresse van Bakker Pim als onze banketbakster. Irma, Ben en Tamarah trekken vanaf nu samen de kar. Dus na 30 jaar nog altijd een écht familiebedrijf. Op naar nog vele jaren!

Oliebollen

Jan van Mierlo wilde altijd heel graag oliebollen bakken om te verkopen, maar zijn vrouw had dat liever niet omdat dat zo zou stinken. Jan vertelde dit idee tegen Pim en die zei, “Dan gaan we toch buiten staan!” Zo gezegd zo gedaan. Zo begon Pim dus te bakken buiten in een kleine oliebollenbak, Dit was meteen een succes waardoor ze tot 10 uur s’avonds moesten bakken en bezorgen omdat ze het gewoon niet bij konden houden zo druk dat ze het hadden. Met de jaren zijn wij steeds verder gegroeid en uitgebreid naar de oliebollen kraam waar we nu jaarlijks mee buiten staan.