In juni start aanleg zonnepark, geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om hier aan mee te doen

Foto: LangstraatZon.

WAALWIJK – Profiteren van groen opgewekte zonnestroom in Waalwijk en vijftien jaar lang geen energiebelasting betalen. Binnenkort kan het.

Zo kunnen bewoners, verenigingen en kleine bedrijven die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen of huurder zijn, toch voordeel hebben van zonnepanelen. Begin juni 2020 laat Coöperatie LangstraatZon – een burgerinitiatief- daarvoor 7.280 zonnepanelen installeren op de voormalige vuilstort aan de Gansoyensesteeg. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich inschrijven om hieraan mee te doen.

Hoe werkt het

Het model is simpel: inwoners van Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk investeren samen in zonnepanelen op een groot zonnepark op de voormalige vuilstort in Waalwijk. Zij nemen deel aan het project door middel van de aanschaf van certificaten, zonnedelen genaamd. Door de aanschaf van zonnedelen krijgen de deelnemers korting op hun energiebelasting.

Veel belangstelling verwacht

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden en zich oriënteren via de website www.langstraatzon.nl. Een informatiebrochure kan worden opgevraagd met een e-mail aan [email protected].

Albert Pols, voorzitter van LangstraatZon, en wethouder Dilek Odabasi verwachten dat de belangstelling groot zal zijn. ‘De zonnedelen bieden je een aantrekkelijk financieel voordeel en je draagt tegelijkertijd bij aan lokaal opgewekte duurzame energie. Het is daarom raadzaam niet te lang te wachten om mee te doen.’

Informatiebijeenkomsten

In januari organiseert LangstraatZon diverse informatieavonden waarin alles persoonlijk wordt uitgelegd.

  • 21 januari in Den Bolder te Waspik. Aanvang 20.00 uur
  • 23 januari in Zidewinde te Sprang-Capelle. Aanvang 20.00 uur
  • 29 januari in het Rabobank-Langstraat gebouw te Waalwijk. Aanvang 20.00 uur

Over LangstraatZon

LangstraatZon is een coöperatie, onafhankelijk en niet-commercieel. Het groene burgerinitiatief wordt gesteund door de gemeente Waalwijk. Met het eerste project realiseert LangstraatZon 7.280 zonnepanelen op het eco-park langs de A59. Meer informatie op www.langstraatzon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen