Samenwerken aan een criminaliteitsvrij Berkhaag

Foto: Pix4Profs / Jan Stads

SPRANG-CAPELLE – De ondernemers op bedrijventerrein Berkhaag gaan samen met de politie en gemeente Waalwijk werken aan een criminaliteitsvrij bedrijventerrein Berkhaag in Sprang-Capelle. Ondernemen en oog hebben voor zaken die niet in de haak zijn, kunnen prima samengaan. Samenwerking tussen overheid en ondernemers is essentieel bij het voorkomen van (ondermijnende) criminaliteit.

Een criminaliteitsvrij Berkhaag wordt bereikt door het onderlinge vertrouwen tussen de gemeente en politie aan de ene kant en de ondernemers aan de andere kant te bevorderen. Voor de bedrijven is het motto ‘Onze deur staat altijd open’ leidend. De ondernemers laten actief zien dat alles in orde is. De gemeente en politie gaan over van controles naar ‘op de koffie’. Bedrijven worden periodiek bezocht om ‘een kopje koffie’ te doen en samen het bedrijf te doorlopen. De basis is wederzijds vertrouwen.

Convenant

De afspraken die zijn gemaakt tussen de ondernemers, politie en gemeente Waalwijk zijn vastgelegd in een convenant. Op dinsdag 7 januari 2020 is het convenant tijdens de nieuwjaarsreceptie door gemeente, politie, V.O.S.C. (Verenigde Ondernemers Sprang-Capelle) en de aanwezige ondernemers ondertekend.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.