Burgemeester Kleijngeld ontvangt magazine 75 jaar Vrede & Vrijheid uit handen van leerlingen PCBS De Bron

Burgemeester Kleijngeld ontving dinsdagmiddag 7 januari bij oorlogsmonument Kapelsche Veer het magazine 75 jaar Vrede & Vrijheid uit handen van leerlingen van PCBS De Bron.

Bij dit feestelijke moment waren ook leerlingen aanwezig uit groep 7-8 van De Bron en leerlingen van het Willem van Oranje College uit Waalwijk. Twee leerlingen lazen ook een verhaaltje voor uit het magazine en leerlingen van het Willem van Oranje College zongen een passend lied. De bedoeling was ook om twee duiven los te laten maar vanwege de weersomstandigheden ging dit niet door.

75 jaar Vrede & Vrijheid

Het magazine dat gemaakt is staat helemaal in het thema van 75 jaar vrijheid en vrede. Aangezien dit jaar wordt gevierd dat we al 75 jaar vrij mogen leven is daar nu een uniek magazine voor gemaakt door leerlingen van Willem van Oranje Scholengroep. Het is een magazine om te lezen en te bewaren, om te begrijpen en te bespreken en vooral om te voelen hoe leerlingen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar over vrede en vrijheid denken.

Gratis

Het magazine wordt deze maand gratis verspreid bij 50.000 adressen in de Gemeente Altena, Bommelerwaard, (Oud)Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. Het magazine is mogelijke gemaakt dankzij giften van de gemeente Waalwijk, Stichting Jacques de Leeuw, Kerk en Wereld en verschillende bedrijven uit de regio. Balkenende Media zorgde voor het drukwerk. Gymvereniging Inion uit Heusden, zwemvereniging WZV uit Waalwijk en jongeren van de Hervormde Kerk uit Sprang zorgen voor de verspreiding van het magazine.

Het eerste magazine

Het ‘symbolische’ eerste magazine wordt door leerlingen van Willem van Oranje Scholengroep overhandigd aan mensen die hun verhalen over vrede en vrijheid in het magazine hebben gedeeld, daarbij zitten heel wat burgemeesters, leerlingen en oudere bewoners uit de verschillende gemeentes.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOS– Android) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden