De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek Waalwijk 22 januari t/m 1 februari

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

Waalwijk – Voorlezen en prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar, dat is waar het van 22 januari t/m 1 februari 2020 om draait in de Bibliotheek. Tijdens De Nationale Voorleesdagen prikkelen we de fantasie van de allerkleinsten, peuters en kleuters met leuke activiteiten. Centraal hierbij staat het Prentenboek van het Jaar: ‘Moppereend’, geschreven door Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horáček.

De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. En… alle kinderen die tijdens De Nationale Voorleesdagen (gratis) lid worden van de Bibliotheek, krijgen een vingerpopje cadeau!

Activiteit in de Bibliotheek

  • Woensdag 22 januari, 9.30 – 10.30 uur
  • Locatie: de Bibliotheek Waalwijk
  • Voorlezer: Vrouwtje Wiep

Het prentenboek ‘Moppereend’ zal worden voorgelezen door Vrouwtje Wiep. Na het voorlezen kunnen de kinderen genieten van een heerlijk ontbijtje. Gratis aanmelden voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen via [email protected].
Kijk ook op www.bibliotheekmb.nl/nationalevoorleesdagen.