Gemeente start in januari met aanleg nieuwe doorsteek naar centrum

Foto: Google Earth

In de tweede week van januari start de gemeente Waalwijk met de aanleg van een openbaar voetpad tussen de Winterdijk en de Grotestraat 239. Dit pad zal ook worden voorzien van openbare verlichting. Bij de plaatsing van de verlichting wordt uiteraard rekening gehouden met de belangen van omwonenden.

Veel winkelend publiek wandelt nu via een smal steegje van de grote parkeerplaats aan de Taxandriaweg naar de Grotestraat. De gemeente had ooit plannen om van deze steeg een fraaie entree te maken, maar kwam er niet uit met de familie Sebregts, eigenaar van de grond. De partijen raakten verwikkeld in een jarenlange juridische strijd. Volgens Sebregts was er een definitief akkoord bereikt over de overname van de steeg met omliggende gronden en panden, iets wat de gemeente bestreed.

De rechter maakte recent een einde aan de slepende discussie. Er lag geen overeenkomst, dus heeft de gemeente de handen vrij om opnieuw alle mogelijkheden voor een doorsteek te bekijken. En ze gaat nu voor een andere oplossing.

Bron: Gemeente Waalwijk / Brabants Dagblad

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden