Lichtjestafel 16 december 2019 (inclusief vlog)

Foto: Rabobank

“Wat was het mooi en gezellig”. “Ik heb speciaal een nieuwe trui gekocht”. “Wij hadden de beste chauffeur” “Ik heb gehuild toen ik het telefoontje kreeg van de dokter”.

Dit waren enkele opmerkingen die de organisatie kreeg te horen afgelopen maandagavond in de bomvolle zaal van Eetcafé City. De sfeervol aangeklede zaal was gevuld met meer dan 100 gasten die uitgenodigd waren voor De Lichtjestafel. Een initiatief, afgelopen jaar opgezet door Rabobank De Langstraat, voor eenzame ouderen en mensen die een moeilijke periode doorgaan. Toen de vraag werd gesteld wie dit mooie evenement wilde voortzetten aarzelde Hans van der Schans van AKW Administratiekantoor Waalwijk geen moment. Samen met Ina van Cromvoirt van Eetcafé City uit Waalwijk was de beslissing snel genomen. De Lichtjestafel zou een vervolg krijgen.

Begin 2019 heeft de organisatie contact gezocht met de praktijkondersteuners van de dokterspraktijken van de Langstraat. Zij hebben hun cliënten geïnformeerd en voorgedragen aan de organisatie. De gastenlijst was snel gevuld.

De afgelopen maanden zijn gebruikt om alles tot in de puntjes te regelen. De gasten van De Lichtjestafel mochten niks te kort komen. Tientallen chauffeurs zijn benaderd om alle gasten thuis op te halen en natuurlijk weer veilig thuis te brengen. Verpleging en EHBO was aanwezig om daar bij te staan waar nodig. De bediening, barpersoneel, afwasploeg, garderobedames, tafeldames- en heren, fotografe, verkeersregelaars en de Kerstman hebben geheel belangeloos meegewerkt. Koor Noisy People heeft de avond opgeluisterd met sfeervolle kerstmuziek.

Chefkok Rick heeft met zijn keukenbrigade een heerlijk 3-gangen diner gekookt voor alle gasten. De mooi opgemaakte borden oogstten veel lof van de gasten. “Wat heerlijk dat ik een keer niet alleen hoef te eten” was een veel gemaakte opmerking.

Door middel van vele sponsoren kon de organisatie een goed gevuld kerstpakket meegeven aan de gasten, aangevuld met een feestelijke kerstster.

Die avond zijn er veel foto’s gemaakt door fotografe Anne van Leuveren-Pattipeilohy. Deze zijn terug te vinden op de facebookpagina van Eetcafé City: Neem gerust een kijkje.

Toen de laatste gast om 23 uur in de auto stapte om thuis te worden gebracht, kon de organisatie maar tot één conclusie komen: Lichtjestafel 2019 was een avond met een gouden randje.

Rabobank de Langstraat (medesponsor) heeft een leuke vlog gemaakt van het evenement (zie hieronder)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden