De ultieme uitdaging

Foto: Maarten de Bruin fotografie

Waalwijker Ed Splinter en zijn Rotterdamse vriendin Charlotte Vriezen gaan samen de ultieme uitdaging aan. In januari 2020 doen zij mee aan The Arctic Challenge. Negen dagen lang toeren zij vanuit Nederland door Scandinavië naar de Noordkaap en terug – een afstand van circa 7.000 km – bij arctische temperaturen van -40° Celsius. Op deze manier proberen zij zo veel mogelijk geld op te halen voor twee goede doelen.

“Elke gedoneerde euro gaat voor 100% naar de goede doelen”, vertelt Ed enthousiast. Voor de regio Waalwijk is dat Hospice Francinus de Wind in Waalwijk, waar professionele zorgverleners samen met vrijwilligers warme, waardige zorg bieden in de laatste levensfase. In aanloop zijn er de komende periode nog diverse leuke acties. Zo gaat in december en januari de helft van de omzet van wasprogramma 1 of 2 bij de Total wasstraten in Zanddonk en Baardwijk naar de Hospice en er was de afgelopen periode een geweldige lege flessenactie bij de Plus Supermarkt die al ruim 1200 euro opleverde.

Foto: Maarten de Bruin fotografie

Op avontuur

Ed had net twee maanden een relatie met Charlotte toen hij het idee opperde om “de ultieme relatietest” te ondergaan. “Tot mijn grote verbazing zei ze ‘doen we!’.” Op 11 januari gaan zij de strijd aan met 39 andere teams in een speciaal geprepareerde 385pk sterke Porsche Cayenne Diesel. ”

De enige vrouw

“De eerste etappe van maar liefst 3.500 km zal ongetwijfeld de zwaarste zijn. Dan is het een kwestie van het hoofd leegmaken, verstand op nul en rijden maar. We zijn heel realistisch hoor, we gaan echt niet voor de hoofdprijs. We zijn al trots als we weten te finishen en een mooi bedrag bijeen hebben gereden voor de Hospice.” Lachend: “Het damesklassement hebben we overigens sowieso al gewonnen want Charlotte is de enige vrouw die meedoet.”

Ieder jaar iets geks

Ze rijden voor twee goede doelen en tot nu toe staat de teller op circa 15.000 euro, het streven is uiteindelijk 20.000 euro op te halen. Het stel heeft inmiddels de smaak te pakken. Wat hen betreft blijft het niet bij hun deelname aan de Arctic Challenge. “We willen gewoon ieder jaar iets geks doen. Voor 2021 hebben we dan ook alweer iets nieuws in gedachten!”

Draag jij de Hospice een warm hart toe? Doneer dan via www.doneeractie.nl/actie/39851

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden