Kwaadaardige software namens Belastingdienst

Foto: CC0 Creative Commons

Er zijn weer valse e-mails in omloop uit naam van de Belastingdienst. Het zou gaan om een openstaande schuld. Als bijlage zou een factuur zijn meegestuurd.

Volgens de e-mail wordt het openstaande bedrag binnen 24 uur automatisch van uw rekening afgeschreven. Bij vragen over deze afschrijving dient u het referentienummer uit de factuur te vermelden.

De bijlage bevat echter kwaadaardige software. Open deze niet!

Deze e-mail wordt verstuurd vanuit het e-mailadres van verschillende bedrijven. Deze bedrijven zijn niet de werkelijke afzenders van de e-mails.

Advies

Heeft u een e-mail of sms ontvangen over een betaalachterstand? Controleer dan eerst of er werkelijk een rekening openstaat. Neem eventueel contact op met de Belastingdienst, via het telefoonnummer op hun website. Heeft u geen openstaande rekeningen en is de mail niet van hen afkomstig? Gooi de mail dan weg. Open geen bijlagen.

Twijfelt u over een afzender? De e-mailwijzer van Fraudehelpdesk geeft tips om valse mails te herkennen.

Heeft u een dergelijke mail ontvangen? Meld deze dan via het webformulier van de Fraudehelpdesk

Heeft u een bijlage geopend? Laat uw computer of tablet/smartphone dan controleren op de aanwezigheid van schadelijke software. Nadat u dit heeft gedaan, kunt u het beste uw wachtwoorden wijzigen. Wacht met het gebruik van internetbankieren tot uw computer weer helemaal ‘schoon’ is.

article
107087
Kwaadaardige software namens Belastingdienst
Er zijn weer valse e-mails in omloop uit naam van de Belastingdienst. Het zou gaan
https://waalwijk.nieuws.nl/nieuws/20191203/kwaadaardige-software-namens-belastingdienst/
2019-12-03T09:58:14+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/02/16115524/computer-1446110_1920.jpg
belastingdienst, virus
Nieuws