Berichten uit Waspik (week 49)

Foto: Waalwijk.nieuws.nl

Agenda evenementen en activiteiten in Waspik | Week 49 – 2019

Kerstmarkt in Waspik

WASPIK – Op het terrein van hovenier Jan Mols aan de Benedenkerkstraat in Waspik wordt op zaterdag 7 december een Kerstmarkt gehouden. Op de gratis toegankelijke markt staan zo’n dertig sfeervol ingerichte kraampjes opgesteld met kerst gerelateerde spullen, lekkernijen en snuisterijen. De markt wordt verder aangekleed met kampvuren, lekkere hapjes, glühwein en muziek. De markt duurt van 15.00 uur tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Stratenloop Waspik

WASPIK – Op zondag 8 december wordt vanaf 11.30 uur voor de dertiende keer de Waspikse Stratenloop georganiseerd met start en finish bij buurthuis ‘t Schooltje. Naast de bekende 5 en 10 kilometer is er ook dit jaar weer de mogelijkheid voor beginnende lopers om deel te nemen aan een korte loop over 2,5 kilometer. Daarnaast is er een speciale Familieloop van 1 of 2 rondes. Inschrijven is mogelijk via www.inschrijven.nl of tot een half uur voor de start. Er zijn in de verschillende categorieën prijzen te winnen.

Wereldlichtjesdag

WASPIK – Op zondag 8 december wordt in Waspik de negende Wereldlichtjesdag gehouden vanaf 18.45 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Roonlaan in Waspik. Iedereen is welkom. De bijeenkomst is buiten; mensen die willen zitten, dienen zelf een stoeltje mee te nemen. Alle overleden kinderen en jongvolwassenen worden bij naam genoemd en voor hen wordt een kaarsje aangestoken; dit geldt ook voor kinderen die voor of rond de geboorte zijn overleden. In een sfeervolle setting met veel kaarslicht is er muziek en worden mooie teksten en gedichten gesproken. Mensen kunnen zelf deel uitmaken van de avond. Meer informatie en aanmelding via Yvonne Severs Afscheid en Herdenkingen: tel. 06-31269725 of mail [email protected]. Meer informatie is ook te vinden op www.yvonneseversafscheid.nl.

TOP2000

WASPIK – Eetcafé Hieriest staat op 20 en 21 december in het teken van de TOP2000. Tot 8 december kunnen inwoners van Waspik via Facebook hun stem uitbrengen op nummers uit de TOP2000 van vorig jaar wat zal leiden tot een Waspikse TOP100. Dit alles onder de naam ‘Ik kan het niet alleen’. DJ’s Jan en Pim zullen die TOP100 gaan draaien en de band GrindStone zal een aantal nummers live spelen uit de lijst. Op 15 december wordt de Waspikse lijst in Hieriest bekend gemaakt.

Kerkdienst

WASPIK – In de Nederlands Hervormde Kerk in Waspik wordt op zondag 8 december een dienst gehouden. Deze morgendienst begint om 09.30 uur onder leiding van prop.Van de Voorde uit Ridderkerk.

Kerstconcert

WASPIK – Op zondag 15 december vindt er een sfeervol kerstconcert plaats in de Hervormde Kerk Waspik. Medewerking is er van gemengde zangvereniging “Una Voce” o.l.v. Anita van Ek uit Raamsdonkveer met pianist Mark van der Sluijs. Verder muzikale vertolking van kerstmuziek door Brassband “Crescendo” uit ’s Gravenmoer o.l.v. Ron van Vuuren. Het monumentale De Crane orgel wordt bespeeld door organist Corry Hakkert. Corry begeleidt tevens de samenzang. De kerk is geopend vanaf 16.15 uur; het concert begint om 17.00 uur. Na afloop is er koffie of thee in De Schakel. De toegang is gratis.

Kerstbingo

WASPIK – Voetbalvereniging The White Boys uit Waspik organiseert op woensdag 18 december een kerstbingo in de kantine aan de Lindenheuvel. De avond begint om 19.30 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. Kosten bedragen 10 euro per bingokaart, inclusief koffie of thee en iets lekkers.