Waspikse Muziekquiz beleeft geslaagd eerste lustrum

WASPIK – De vijfde Waspikse Muziekquiz trok zaterdag 23 november maar liefst 32 deelnemende teams naar Hieriest in Waspik. Zij kregen 66 muziekvragen voorgeschoteld en twintig fotovragen. Het team ’En op 3, tafel 2’ won de quiz, net als in 2015 en 2016. De quiz zat vol fragmenten die door de aanwezigen luidkeels werden meegezongen. Daarmee kwam er af het toe een TOP2000-gevoel in Waspik.

Eetcafé Hieriest was goed gevuld met muziekliefhebbers. Net als voorgaande jaren werden zij in zes ronden van elf vragen per ronde getest op hun muzikale kennis. De driekoppige organisatie koos dit jaar bewust voor een brede opzet van de quiz. ”Toen we met de quiz begonnen, waren veel van de vragen rock-georiënteerd; onze muzikale voorkeur. Ook hadden we soms meerdere vragen per artiest. We ontdekten echter al snel dat het veel leuker is voor ons, maar zeker ook voor de deelnemers om de quiz zo gevarieerd mogelijk te maken. Dus ja, dat betekent ook Henk Wijngaard en DJ Paul Elstak.”

Met de vaste ronde over overleden artiesten van dit jaar, bracht de organisatie een muzikaal eerbetoon. Vragen over bijvoorbeeld The Cars, Dick Dale, maar ook Barry Hughes zorgden voor mooie momenten in de quiz, zeker door fragmenten van nummers van deze artiesten. Daar tegenover stonden vragen over het Songfestival, Kelly Family en Hepie en Hepie. Leuk was ook de ronde ’Fluitjes’ waarin deelnemers een keur aan liedjes voorgeschoteld kreeg met fluitjes erin.

Team ’En op 3, tafel 2’ uit Etten-Leur bleek met 76 punten de beste, gevolgd door ‘Team Besoyen’ (74 punten) en ‘Corrie en de Rekels’ met 73 punten. De organisatie kijkt terug op een geslaagde jubileum editie en geeft aan de quiz volgend jaar in november zeker een vervolg te willen geven. De complete uitslag en foto’s zijn te vinden op de Facebook-pagina van de Waspikse Muziekquiz.

Tekst en foto’s: Marcel Donks

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen