Drie Nederlandse karate titels voor Karate-do Academie Itosu uit Waalwijk

Vandaag reisde Itosu met 4 karateka’s af naar Zoetermeer om deel te nemen aan het Nederlandse Kampioenschap karate onder de 21 jaar. Op het onderdeel kata (schijngevecht) was eerst Banaya Bagdja aan de beurt in de categorie jongens 12/13 jaar. Benaya zat goed in de wedstrijd en won al zijn partijen en ging er met het goud vandoor.

Ook Mandy van Vugt die uitkwam in de categorie meisjes 11/12 jaar won al haar partijen door van het begin af aan sterk en technisch haar kata’s weg te zetten. En ook zij veroverde het goud in deze klasse.

Jesse Smeets versloeg zijn concurrenten in de – 21 jaar jongens en ook hij veroverde het goud. Demi Schoenmakers verloor helaas net voor de derde plaats en werd toch mooi 5e. Goed gedaan allemaal en Itosu Waalwijk is weer 3 Nederlandse kampioenen rijker.